İki eleman çalıştırana bir eleman İŞKUR'dan

Adana Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Haşim Meydan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıda, kurumlarının, işverenlere sağladığı kolaylıklar hakkında bilgi verirken "Artık, iki eleman çalıştırana bir eleman İŞKUR'dan" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meydan, Adana HSOSB Başkanı Bekir Sütcü, Genel Sekreter Mustafa Keskin ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Türkiye'nin işsizlikle mücadelede önemli mesafeler aldığını vurguladı.

Öncelikle işsizlerin meslek sahibi yapıldığını, istihdam garantili kurslarla işyerinde bu kapsamda işçi çalıştıranların sigorta primlerinin ve maaşlarının İŞKUR tarafından ödendiğini ifade eden Meydan, bunun da işverenlere önemli bir katkı olduğuna dikkati çekti.

Meydan, işveren temsilcilerine seslenerek, "İŞKUR, bir hizmet kurumudur, sizler için vardır, sizler yoksanız bizde yokuz. Bizim amacımız sizlersiniz. Siz işverenlerle sıcak ilişkimiz olmazsa sizin talepleriniz bizim kuruma intikal etmezse o zaman biz hiç bir şey yapamayız. İş için gelenlere de yardımcı olamayız. Dolayısıyla işverenlerin memnuniyeti bizim için çok önemli" dedi.

Daha önce eleman sayılarının az olduğunu ancak, artık gerekli takviyenin yapıldığını, bu sayede işverenlere düzenli ziyaretlerde bulunduklarını anlatan Meydan, şöyle devam etti:

"Sayın iş verenlerim biliyorsunuz İŞKUR çok değişti. İki yönlü bir işimiz var. Ama hizmet noktasında gerçekten büyük gelişme var, bunu haberlerden görüyorsunuz. Artık iki eleman çalıştırana bir eleman bizden. Böyle bir sloganımız var. Bu imkanı size sunmak için bir iki şartımız var. İşe alacağınız üçüncü kişi daha önce sizin çalışanınız olmayacak. İki-üç aya kadar tüm masraflarını İŞKUR üstleniyor. Hangi koşulda olursa olsun. Hangi pozisyonda eleman alırsanız alın İŞKUR'dan alın. Eğitim boyunca İŞKUR maaşını verir, sigortasını yaptırır eğitim boyunca sizden başka bir şeyde istemez. Eleman yetiştirmenin tüm maliyetlerini üstleniyoruz, yeter ki sizin elemana ihtiyacınız olsun. Arkadaşlar bizim prosedürlerimiz özellikle kurs eğitimi konusunda ilk başta zor gelebiliyor. Ama size yardımcı olacağız."

İŞKUR Müdürü Meydan'a, verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü ise, bu tür bilgilendirme toplantıları düzenlemedeki amaçlarının, sanayicinin işini kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra, İŞKUR uzmanları, çeşitli mevzuatlar konusunda bilgilendirme yaparak, katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber