Rusya Kazan Agrarian Üniversitesi'nden Akdeniz Üniversitesi'ne işbirliği talebi

ANTALYA - 28.09.2012 12:45 Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti Kazan Agrarian Devlet Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi(AÜ)'yle işbirliği talebinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AÜ Rektörü Prof Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret eden Kazan Agrarian Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dzhaudat Fayzrakhmanov; Almanya, Kanada ve Avustralya'dan üniversitelerle uluslararası işbirliği anlaşmalarının olduğunu belirtti. Türk üniversiteleri ile henüz işbirliği anlaşmalarının bulunmadığını ifade eden Fayzrakhmanov, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye işbirliği talebinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtcephe'de işbirliği talebini olumlu değerlendirdiğini söyleyerek anlaşma için gerekli çalışmaları başlatacağını kaydetti.

Üniversitelerin yapısı, işbirliği olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi kapsamında karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı ziyarette, AÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Burhan Özkan da uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Karagüzel'i de ziyaret eden konuk rektör Fayzrakhmanov, tarım alanında da bilimsel işbirliği yapmayı istediklerini belirterek, konu hakkında yardım istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber