ESİDEF Nijeryalı heyeti ağırladı, hedef ticareti arttırmak

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), İzmir'e beraberindeki 15 kişilik heyetle gelen Nijerya'nın Borna Eyaleti Valisi Hon Kashim Shettima'yı misafir etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heyeti, ESİDEF Başkan Yardımcısı Şahin İlgi ağırladı. Görüşmeler sıcak bir ortamda geçti.

İzmir'de kendi evlerinde gibi karşılandıklarını ifade eden Vali Shettima, ESİDEF üyesi üretici birkaç firma ile görüşmek için geldiklerini ve görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini belirtti. Shettima, ?Şu ana kadarki görüşmeler olumlu geçti. Temas halinde olduğumuz bir iki firma daha var. İzmir hem şehir olarak çok güzel hem de kaliteli mallarıyla ticaret yapmaya çok uygun. Kalitenin yanısıra fiyatlarıyla da rekabetçi bir şehir. Umarım İzmir ile ticaretimiz artarak devam eder.? dedi.

ESİDEF Başkan Yardımcısı Şahin İlgi de Nijeryalı heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: ?Dostlarımızı ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nde her sektörden üretici üye firmamız mevcut. Dolayısıyla eyaletinizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitedeyiz. Umarım şu ana kadar yapmış olduğunuz ve bundan sonra yapacağınız iş görüşmeleri olumlu geçer.? Şahin İlgi, Nijerya ile ekonomik ilişkilerin yanısıra dostluk adına da güzel köprüler kurduklarını, kısa sürede tekrar biraraya gelmeyi umduklarını söyledi. Görüşmenin ardından İlgi, Vali Shettima'ya plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber