Obezite danışma birimine açılışında 100 kişi başvurdu

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Birimi obezite danışma birimlerine bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışta ?Yüz Obez ile Yüz Yüze Projesi?nin ilk basamağı olan ön tanışma toplantısı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan, proje gönüllüsü 100 obez arasında kadınların çoğunlukta olduğuna dikkat çekerek, ?Obeziteyle mücadelede, yemekleri hazırlayan kişiler olarak kadınlara büyük görev düşüyor. Proje gönüllüleri, sağlıklı kilolarına kavuşmaları için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır. Obeziteyle mücadelede en önemli adım, fiziksel aktivite. Katılımcıları yürüyüşe davet ediyoruz." dedi.

Bayraklı Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Emre Sağdıç ise obezite danışma birimlerinin önemini vurguladı. Bulaşıcı Olmayan Hastalıklarla Mücadele ve Kontrol Programları Birim Sorumlusu Dr. Semra İper de projeyi tanıtarak, ?Gönüllüyüz, kararlıyız, mücadelenizde yanınızdayız.? şeklinde konuştu. Daha sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü Basın Görevlisi Arzu Kaya'nın yazdığı ?Patlamış Mısır? adlı kısa oyun sahnelendi. Meyve, çerez ve su bulunan kokteylden sonra Bayraklı Obezite Danışma Merkezi açıldı. Ardından Bayraklı Rekreasyon Alanı'na yürüyüş yapıldı. ?Mutluluk Harekette?, ?Sağlıklı Yaşam İçin Adım At? yazılı pankartların taşındığı yürüyüşün sonunda sahilde Bayraklı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin sergilediği gösteriye katılımcılar da eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber