İş adamı Ağaoğlu, Diyarbakır'da 9 okulu yeniliyor

Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer, ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu'nun, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde tadilatını üstlendiği 9 okulun 10 güne kadar hazır hale getirileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tadilatı yapılan Şehit Nesrin Ünügür İlköğretim Okulu'nda açıklama yapan Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Tuncer, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri ?okul tadilatı' projesini Ali Ağaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde kabul etmesi ile okullarda tadilata başlandığını söyledi.

Ali Ağaoğlu'nun üstlenmesi ile Bağlar ilçesinde 9 okulun tadilatının yapıldığını belirten Tuncer, okulların her ihtiyacının karşılandığını dile getirdi. Tuncer, şöyle konuştu: ?700 milyonluk bir bedel çıkarıldı. Ben ve üyelerim bunu İstanbul'daki belediyelere götürdük. Olumlu yanıt alamayınca AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in yardımı ile iş adamı Ali Ağaoğlu'na bu projeyi sunduk. Ağaoğlu, 700 bin liralık bakım onarım işini üstlendi. Hemen çalışmalara başlamamızı istedi. Biz de 9 okulumuzda 15 gün evvel tamirat işlerine başladık. Lavaboları, fayansları, kapılar kullanılmaz durumdaydı, bunları yapmaya başladık.?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, bazı nedenlerden ötürü bu gideri karşılayamadığını dile getiren Tuncer, 10 güne kadar okulların hazır hale getirileceğinin altını çizdi. Diyarbakır'daki tadilat işlerine el attığı için Ali Ağaoğlu'na teşekkür ettiğini belirten Tuncer, iş adamlarına şöyle seslendi:

"Hayırsever iş adamlarının, Diyarbakır ve Güneydoğu'daki tüm okullara yardım etmesini rica ediyoruz. Çocuklarımızın, özellikle kız çocuklarımızın okumasını istiyoruz. İmkanlar el vermediğinden dolayı okullarımız eksiktir bazı konularda. Çağrımız, buraya okul yapmaları. Eğitime hazır olan okullarımıza yardım etmelerini istiyoruz. Eğitime çok önem veriyoruz. Eğitimle çocuklarımızı iyi yetiştirmek istiyoruz. Eğitime muhtaç çocuklarımıza olanak sağlasınlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber