Yangına uykuda yakalanan anne ve kız, köpeğin havlamasıyla kurtuldu

Pendik'te evlerinde çıkan yangına uykuda yakalanan anne ve kız, köpeklerinin havlamasıyla uyanarak canlarını son anda kurtardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pendik'te evlerinde çıkan yangına uykuda yakalanan anne ve kız, köpeklerinin havlamasıyla uyanarak canlarını son anda kurtardı. Ölümden dönen anne ve kız evlerinin kundaklandığını iddia etti.

Yangın 06.00 sıralarında Atatürk Mahallesi Ceyhan sokak'taki tek katlı bir gece kondu da çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler gecekonduyu sardı. O sırada evde uykuda bulunan anne Kıymet Kaya ve kızı Gülizar Kaya köpeklerinin havlamasıyla uyandı. Yoğun duman ve alevlerin arasında kendilerini sokağa atan anne ve kızı durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine Tuzla, Orhanlı, Pendik ve Yayla itfaiye ekipleri ile sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Uzun süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Çıkan yangında anne ve kızın oturduğu ev kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan ve ölen olmadı. Yangından yara almadan kurtulan anne ve kız, evlerinin daha önceden tehdit edildikleri bir kişi tarafından kundaklandığını ileri sürdü.

Yangının kızını sürekli tehdit eden ve peşini bırakmayan bir kişi tarafından çıkarıldığını iddia eden anne Kıymet Kaya, "Birkaç serseri çıktı kundaklama yaptı. Bizi yakmaya çalıştı. Biz o sırada uyuyorduk. Yakanları tanıyoruz. Birkaç kez savcıya şikayet ettik. Bizi yakıp öldürmeye çalıştılar. Şikayetimizden vazgeçelim diye. Kızımı darp ettiler, öldürmeye çalıştılar. Şu köpek olmasa gecenin birinde kovaladı onları, sabahta gelip yaktılar. Bu onları kovalayınca ben gördüm." dedi.

Kendisini kaçırmaya çalışan kişilerin yangını çıkardığını ileri süren genç kız Gülizar Kaya ise, "Ben polise dört kere, savcıya da iki kere dilekçe verdim. Hala etrafımda cirit atıyor. Beni darp ediyor, bıçak çekiyor, öldürmeyle tehdit ediyor. En sonunda da evimi yaktı. Bundan sonra belki bir şey yaparlar." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, olayda kundaklama olup olmadığını araştırıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber