Tatvan'da kadın konferansı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Kürt sorununu artık barışçıl yollarla çözelim" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Türkiye Kadın Meclisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen konferansta konuşan Bdp Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Kürt sorununu barışçıl demokratik yöntemlerle çözmenin önünü açmak istediklerini söyledi. Kışanak, barış adımları için oldukça dikkatli konuştuklarını belirterek, "Bir çözüm olanağı bir diyalog ve müzakere imkanı varsa buna katkı sunmak istiyoruz. Bu sürecin artık, gerçekten samimi, açık, çözüme odaklı bir süreç olarak gelişmesi lazım. Yeni bir oyalama ve kandırma politikasına hiç kimsenin tahammülü kalmamıştır. Yeniden sonuç almayacak bir süreci başlatmanın ve bu süreçten sonuç almadan başka bir yola evrilmenin de artık hiç tahammülü kalmadı" dedi.

Tüm Türkiye kamuoyu hem Kürt halkının hem de Türk halkının bir bütün olarak Türkiye'deki tüm insanların artık kandıran, oyalayan, başka amaçlara hizmet eden, başarısızlıkla sonuçlanan yeni bir sürece tahammülü kalmadığını dikkat çeken Kışanak, "Eğer bu kez yeni bir süreç başlatılacaksa, diyalog ve müzakere süreci başlatılacaksa, gerçekten de samimi çözüme odaklı, barışa odaklı ve bu konuda güven geliştirici adımları da atmaya hazır bir sürecin başlaması lazım. Başbakan ve Bakanların Sayın Öcalan'la görüşülebileceği söylemeleri önemlidir. Bunların artık bir pratiğe de geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz de Bdp olarak bu konuda böyle bir diyalog ve müzakere sürecinin başlayabilmesi için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Çünkü artık bu sorunun demokratik, diyalog, müzakere ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerekiyor. Tüm Türkiye'nin olduğu gibi bizim de buna ihtiyacımız var. Kaybettiğimiz her saniye, kaybettiğimiz her can bizler için, hepimiz için, artık taşınması zor bedeller haline geldi. Aslında bunun yol haritasını hep birlikte çıkarabiliriz. Bizler tek taraflı önermelerde bulunmak istemiyoruz. Sürece AKP de, MHP de, CHP de parlamentodaki herkes katkı sunarsa beraberce oturup neler yapabileceğimizi konuşalım ki, başlayacak olan yeni müzakere sonucu bizi barışa götürsün" ifadesini kullandı.

"HANGİ TARAFIN ÖNERİSİ BARIŞA GÖTÜRÜYORSA ONA DESTEK VERELİM"

Son günlerde Türkiye gündeminde bulunan Oslo Görüşmelerine de atıfta bulunan Gültan Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakan Oslo'daki önerileri kabul etmeyebilir. Biz Bdp olarak burada acaba hükümetin mi sunduğu öneriler daha doğru ve bizi çözüme götürebilir, yoksa Öcalan'ın mı sunduğu öneriler mi bizi barışa götürür derdik ve tercihimizi birinden yana koyardık. Bu da bizi daha hızlı bir şekilde barışa götürdü. Bdp ile diyalog meselesi sürekli bir siyasi polemik konusu yapılıyor. İşte en son Başbakan diyor, 'Şemdinli'de gittiniz silahlı militanlarla kucaklaştınız, onun için görüşemeyiz.' ya Sayın Başbakan şimdiye kadar Şemdinli mi vardı, kucaklaşma mı vardı? Beş yıldır parlamentodaydık niye görüşmedin? Bizim tek amacımız meseleyi bir iç siyaset malzemesinden çıkarmak, bir oy kazanma meselesinden çıkarmak, vicdanen ve ahlaken bu sürece samimi yaklaşmak ve bu akan kanı durdurmak."

Düzenlen konferansa; Bdp Batman Milletvekili Ayla Akat, Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, parti meclisi, merkez yönetimi, kadın meclisi ile parti üyeleri katıldı. - BİTLİS

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber