Halil İbrahim sofrasında tirit ikramı

Gaziantep'te bu yıl 6'ncısı düzenlenen uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında hazırlanan tirit yemeği yerli ve yabancı çok sayıda kişiye ikram edildi. Şafak vakti başlayan ikram için uzun kuyruklar oluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın 6'ncısı düzenleniyor. Etkinliğin yine en dikkat çeken bölümü tirit ikramı oldu. Hz. İbrahim peygamber adına sofra kuruldu. Sabah namazının ardından başladı peygamber sevgisi ile yoğrulan tiritten tatma yarışı. Dergah Camii avlusunda dağıtılan tirit için ´bir kaşık bir sevaptır´ düşüncesi ile kuyruğa girenlerin sayısı arttıkça arttı. Yaklaşık 20 bin peygamber sevdalısının tattığı tirit 2 buçuk ton et, 10 bin ekmek, 500 kilo biber, 400 kilo limon, 500 kilo yoğurt ve 100 kilo sarımsaktan hazırlandı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Yerli ve yabancı misafirlerimizle yürüyüşümüzü, ödül törenimizi yaptık. Hatay medeniyetler korusunu dinledik. Sevgili Şanlıurfalılar çok yoğun ilgi gösterdiler. Bugün de Dergahta sabah namazı ve tirit ziyafetiyle başladık. Gene Şanlıurfalılar burada hepsine teşekkür ediyorum. Tirit hz. Peygamberin en sevdiği yemeklerden bir tanesi. Bizde onun sevdiği yemeği Urfalılarla beraber hep birlikte paylaşıyoruz. Şu anda seher vakti, sabah vakti misafirlerimizle tirete başladık. Tiridi yerken aklıma şu geliyor. Hz. Ayşe diyorki karnımızı tam anlamıyla hurmayla hiç doyuramadık diyor. Yine o dönemde rivayet edilen gençlerimizin bilmesi gereken bir husus Sirke ekmeğe iyi bir katıktır diyorlar. Şu günümüz dünyasında sirkeyi ekmeğe katık yapan ne kadar insan vardır diyorum. Halimize şükredelim diyorum. Allaha binlerce şükürler olsun tiridimiz de var yemeklerimiz de var. Olmayanlara da verelim. Destek olalım diyorum. Günün bereketli, hayırlı, huzurlu olması dileğiyle herkese selam sevgi sunuyorum." dedi.

Tirit ziyafetin ardından Şanlıurfa Valiliği engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber