Akdeniz Oyunları'nın Adana ayağı için 4 milyon lira bütçe ayrıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları kapsamında düzenlenecek kano, yelken ve atlı sporları için Adana'ya 4 milyon liralık yatırım yapılacağını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Mustafa Kibar, göreve yeni başlaması nedeniyle Kayıkhane'de basınla tanışma toplantısı düzenledi.

Şeffaf bir yönetim tarzını benimseyeceklerini belirten Prof. Dr. Kibar, özellikle öğretim üyeleri başta olmak üzere tüm çalışanların özlük haklarına müdahale etmeyeceklerini dile getirdi.

Gelecek yıl düzenlenecek Akdeniz Oyunları'nın kano, yelken ve atlı sporların Adana'da yapılacağını dile getiren Prof. Dr. Kibar, ?Kano ve yelken yarışları için yaklaşık 2,5 milyon TL tutarında yatırım yapılacak. Spor salonları ile birlikte oyunların Adana ayağı için ortalama 4 milyon lira bütçe ayrıldı. Maliye Bakanlığı olimpiyatlara 205 milyon lira bütçe ayırmış durumda. Yeni tesisler ve yenilemeler bu bütçeden gelen parayla yapılacak.? dedi.

"AYRILMAK ZORUNDA KALDIĞIM ÜNİVERSİTEYE REKTÖR OLMAK TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU"

ÇÜ öğretim üyesi iken emekli olmak zorunda kalarak ayrıldığını ifade eden Kibar, ?Büyük bir sıkıntıdan sonra üniversiteye sadece öğretim üyesi olarak dönmek bile büyük bir onur. Kaldı ki rektör olarak gelmek tarif edilir bir şey değil. Ama tüm bunlardan ders alarak, şikâyet ettiğimiz konularda aynı yanlışlara düşmeden adalete ve liyakate göre bir yönetim sergilememiz gerek. Geçmişle uğraşmadan ileriye bakarak devam etmeliyiz. Kısır çekişmelerden olayları kişiselleştirmeden uzak duracağız.? açıklamasında bulundu.

METROYA YENİ GÜZERGÂH

Geçmişte üniversite yönetimi ile Büyükşehir Belediyesi'nin 'metro' tartışması nedeniyle karşı karşıya geldiğinin hatırlatılması üzerine Rektör Kibar, mevcut güzergahın ne üniversiteye ne de hastaneye hiçbir faydasının olmadığını savundu.

Belediyenin karşı çıktıkları güzergâhla ilgili kendilerinden yeni bir çalışma istediğini aktaran Kibar, "Metro güzergâhı imar planlarından askıya çıktığı şekilde üniversitemize hizmet etmiyordu. Belediye bizden güzergâh ile ilgili görüş istedi. Öğretim üyelerinden oluşan 20 kişilik bir komisyon kurduk. 20 gündür çalışıyorlar, birkaç hafta içinde bitirecekler. Yönetim kurulunda da tartışacağız. Metronun Mithat Özsan Bulvarı'na paralel olarak üniversiteye ve hastaneye ulaşması için bir fikir oluştu." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber