Dicle kenarında bulunan cisim şaşırttı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Dicle Nehri kenarında bulunan, üzerinde değişik hayvan figürleri bulunan ahşap cisim görenleri şaşırttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuru bir ağaç köküne benzeyen cismi merakla izleyen ilçe sakinleri, bunun bir hayvan fosili olabileceğini düşünüyor.

Balık tutmak için Dicle kenarına giden vatandaş, üzerinde değişik hayvan figürleri bulunan ahşap bir cisim buldu. Kuru bir ağaç köküne benzeyen cisim üzerinde akrep, deniz kabuğu, yılan gibi figürler bulunuyor.

Dicle kenarında balık tutmaya giden arkadaşının cismi bulduğunu belirten Ömer Güzel, ?Daha çok ağaç köküne benziyor. Kime göstersek hayretler içinde kalıyor. Üzerindeki şekiller elle çizilmiş gibi çok net. Önce pek önemsemedik ancak ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlere gösterdik. Cismi inceleyenlerin büyük bir kısmı bunun fosil olabileceğini ileri sürdü.? dedi.

Hasankeyf'in, bugüne kadar sadece tarihi ve kültürel yönünün araştırıldığına dikkat çeken Ömer Güzel, bu bölgenin jeolojik yapısının da incelenmesi gerektiğini söyledi. Şekilleri bu kadar net görülen cismin fosil olabileceği kanısında olduklarını belirten Güzel, bilim adamlarının cismi ve yöreyi incelemesi çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber