Kilis'te ikinci konteynır kent kuruluyor

Suudi Arabistan tarafından Kilis'e Suriyeli mülteciler için 12 bin kişilik konteynır kent kurulacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 adet ambulans, 4 adet cenaze aracı ve 4 adet itfaiye aracı alacak olan Suudi Arabistan, ardından bir de prefabrik hastane kuracak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Saudi Relief Comminittes&Campaigns arasında Türkiye'de bulunan Suriye vatandaşlarının barınmaları ve insani ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin bir protokol imzalandı. AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve Saudi Relief Comminittes&Campaigns temsilcisi Khaled El-Selam tarafından imzalanan protokol kapsamında Kilis'te 12 bin kişinin barınacağı 2 bin konteynır kapasiteli bir kamp kurulacak. Koordinasyonu ve kontrolü AFAD tarafından sağlanacak olan barınma merkezinin işletme masrafları Saudi Relief Comminittes&Campaigns tarafından karşılanacak. Protokol çerçevesinde ayrıca 30 bin koli gıda, hijyen ve çocuk malzemesi, bin çadır, 30 bin battaniye, 150 ton muhtelif gıda malzemesi, 6 bin karton meyve suyu Suriye vatandaşlarına dağıtılacak. İmzalanan protokol gereği barınma merkezlerinde kullanılmak üzere 10 adet ambulans, 4 adet cenaze aracı ve 4 adet itfaiye aracı alınacak. Kilis'te prefabrik bir hastane ve Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yine bir adet prefabrik okulun da yapılacağı protokol kapsamında, yeri daha sonra AFAD tarafından belirlenecek alana bin çadır kapasiteli yeni bir barınma merkezi yapılacak.

Kilisliler, yeni konteynır kent kurulması için vatandaşın görüşlerinin alınmadığını belirterek, ?Mevcut konteynır kentte 12 bin 500 kişi var. Bir onun kadar da Kilis'te ve köylerde kalan Suriyeliler var. Şimdi de yeni bir konteynır kent Suudi Arabistanlılar tarafından kurulacak. Kilislilerin görüşü alınmadan böyle bir karar alınıyor. Üstelik bazı etkin ve yetkili kişiler Kilis'te kalan Suriyelileri buraya yerleştirilecek, onun için yapılacak konteynır kent diye insanların tepkisini azaltmaya çalışıyorlar. Konteynır kent ilk kurulurken de etkin ve yetkililerin ?Kilis'te esnaf faydalanacak, yok şöyle katkısı olacak, yok böyle katkısı olacak' diye vatandaşlara söyledikleri hiçbir şey gerçekleşmedi. Birileri Ankara'da karar alıyor, uyguluyorlar. Ceremesini de vatandaşlar ile kamu görevlileri çekiyor? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber