İmam kuma alınca köylü ayaklandı

Haber Giriş : 17 Eylül 2005 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evli ve 3 çocuklu imam, arkadaşının boşandığı karısını evine kuma alınca gerginlik çıktı. Linç edilmek istenen imamı köyün yaşlıları kurtardı.

SULTANDAĞI'na bağlı Çamözü Köyü'nde oturan Baki Çoban, 2 yıllık eşi Fatma Çoban'dan geçen haziranda boşandı. Boşanmanın ardından kızlık soyadını alan ve yakınlarının yanına yerleşen Fatma Çivi, geçen hafta Çamözü Köyü'nün imamı, evli ve 3 çocuk babası Ali Karaman'a (42) kuma gitti. İmam Karaman'ın, arkadaşının eski karısı Fatma Çivi'yi, resmi nikáhlı eşinin üzerine kuma getirmesi köylüleri kızdırdı. İmam Karaman, tepkilere karşın, Baki Çoban ile evlenirken imam nikáhını kıydırdığı Çivi ile bu kez kendisine imam nikáhı yaptı.

Camide tartıştılar

Eski eşinin, imam arkadaşının evine kuma gittiğini öğrenince çılgına dönen Çoban, önceki gece camiye gidip imam Karaman ile konuştu. Çıkan tartışmada imamın üzerine yürüyen Çoban, ?Böyle ahlaksız imam olur mu?' diye bağırınca köylüler de ona katıldı. Öfkeli kalabalığın linç etmek istediği Karaman'ı saldırganların elinden güçlükle alan köyün yaşlıları, bir eve kapatarak can güvenliğini sağladılar. Yaralanan imam hastaneye kaldırılırken jandarma olaya el koydu.

Ailesi gitti o hastanede

Köye gelen jandarma ekibi, linç girişimi sırasında yaralanan imam Ali Karaman'ı hastaneye kaldırırken, resmi nikáhlı eşini, 3 çocuğunu ve kuma Fatma Çivi'yi (yanda) can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle köyden çıkardı

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber