Başkan üç buçuk yılını değerlendirdi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 3,5 yıllık görev sürecini değerlendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar gerek istihdam, gerekse şehrin kültürel ve sosyal alandaki ilerlemesi, altyapı çalışmaları ve eğitime yönelik çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başkan Günaydın, 15 Ocak 2011 tarihini Milat kabul ettiklerini ve bu tarihle birlikte şehirde yatırım hamlesi başlattıklarını belirtti. Ürettikleri projelerin tek tek hayata geçmeye başladığını söyleyen Başkan Günaydın fabrikaların temellerinin atıldığını ve bu fabrikaların faaliyete geçerek ekonomiye kazandırıldığını, ayrıca yeni fabrikalar kurulacağını da kaydetti. Şehrin gelişimi için hazırladıkları projelerin tek tek tamamlandığını ve şehrin gelişimine katkı sunmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirden göçün durdurulması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Günaydın, 10 yıldan buyana şehirde göç yaşandığına değinerek "Bunlarla uğraşacak durumumuz olmadığından asli görevimiz olmadığı halde belediye olarak istihdama yönelik çalışmalar başlattık. 10 yıldır Isparta ekonomisi durma noktasında değil, kaybolma noktasına ulaşmıştır" dedi.

Şehrin gelişimi ve istihdam oluşturulması noktasında belediye olarak 2-3 fabrika daha kurma çalışmalarının devam ettiğinden bahseden Günaydın, belediye ile Çin ortak yatırımlarına değindi. Isparta'ya yatırım noktasında Çin ile ortaklığa gidildiğini ve yatırımların yapılacağını kaydeden Günaydın, "Enerji yatırımları için gelecek ay Çin'e gideceğiz. Yine bunun ardından şehirde ağır sanayi hamlesine geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın, "Şehrimizin altyapıları tamamlandığında Isparta'nın ekonomi seviyesi yükselecektir ve bu da şehrimize vizyon ve misyon katacaktır. Şehrimize vizyon ve misyon katan yatırımları yaptığımızda Isparta'nın önü açılacaktır" dedi.

"YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR"

Belediye yatırımları arasında başlanan Davraz Mahallesi Çarşamba Pazarı İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini, bunun yanı sıra ulusal düzeyde bir müze yapıldığını hatırlatan Başkan Günaydın, Etnografya Halı ve Kilim Müzesi'nin tamamlanmasıyla bu müzenin SDÜ'ye de altyapı oluşturacağını aktardı. "Şehrin ekonomisini hızlandıracak projelerimiz devam edecek. Ispartayı fuar dünyası yapmak istiyoruz. Bunun için Gökkubbe Projemiz de başlayacak" ifadesini kullanan Başkan Günaydın, fuar merkezine ulaşmanın temellerinden birisi olan konaklama sorununun da şehirde giderilmeye başlandığını belirtti. Bu yatırımların Isparta ekonomisine katalizör olacağını dile getiren Başkan Günaydın, şehirde yapılacak olan sosyal ve kültürel projelerle de bir çatı oluşturulacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber