Kanyonda mahsur kalan 13 dağcı kurtarıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde kanyon yürüyüşüne çıkan 13 dağcı suların yükselmesi sebebiyle mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli, Mersin, Adana ve Tarsus'ta oluşan toplam 15 kişilik amatör dağcılar, günü birlik yürüyüşü yapmak için Tarsus'a bağlı Karadirlik Köyü'nde bulunan Muhat Vadisi kanyonlarına geldiler. Keşbükü'nden kıyı boyu kanyon yürüyüşü yapan grup Burunköy mevkiine geldiğinde Sakine Kara'nın sağ ayağı burkuldu. Üçe ayrılan grupta 2 kişi saat 17.00 sıralarında Tarsus'a geldi. Arkadaşlarının geç saatlere kadar gelmediğini öğrenen iki kişi olayı jandarma ekiplerine bildirdiler. Köylülerle birlikte dağcıları arayan Jandarma ekipleri, gece 23.00 sıralarında dağcıların 7 kişisinin ayrı bir yerde, 6 kişisinin de suların yükselmesi nedeniyle mahsur kaldığını tespit etti. Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy'un bizzat katıldığı kurtarma çalışma Tarsus Avcılar Kulübü'nün gelmesiyle seri haline dönüştü. Ellerinde el feneri ile işaret fişeği fırlatan Avcılar Kulübü üyeleri ve köylüler, ilk olarak suların yükselmesi nedeniyle mahsur kalan 6 kişiyi kurtarmaya yöneldi. Getirdikleri kanolarla yaklaşık 1 kilometre suda giden Avcılar, 2'si bayan olmak üzere 6 kişiyi zor şartlar altında sağlıklı bir şekilde kurtarmayı başardılar. Daha sonra bölgede kaybolan 7 kişiyi köylüler ve jandarma ekiplerinin bulmasıyla rahat bir nefes alındı.

Durumlarının iyi olduğunu söyleyen Ereğli Dağcılık Kulübü Başkanı Metin Helimoğlu, "Kaybolmadık. Biraz yürüyüşü yapmak istiyorduk. Arkadaşımızın birinin ayağı burkunca üç gruba ayrıldık. Biz onun yanında kaldık, diğer arkadaşlarımızla aramız açıldı. Çıkışa yakın bir noktaya geldiğimizde su seviyesi yükseldi. Arkadaşlarımızla irtibatımız kesildi. Risk içerdiği için bulunduğumuz noktaya sığındık. Arkadaşlarımıza bağırarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Ateş yaktık. Bizden ayrılan arkadaşlarımız bizden haber alamadıkları için bizi kurtarmaya yönelik çalışmalar yapmışlar. Sağolsunlar, bizi sıkıntıdan kurtardılar? dedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise, bir grup amatör dağcıların mahsur kaldığı haberi almalarıyla bölgeye geldiklerini söyledi.

Güldibi, ?Gerek Jandarma, gerek Tarsus Avcılar Kulübü, gerekse Mersin Acil Afet Müdürlüğü elemanları hemen seferber oldular. Gecenin geç saat olması ve zor bir parkur olması yürüyüşü yapacak kişilerin hem ekipman olarak hem donamın olarak hem de tecrübeleri üst seviyede olması lazım. Gördüğümüz kadarıyla arkadaşlarımızda bu yok. Bölgeyi çok iyi bilmeyen dağcıların geç saatlere kadar olmasına rağmen sağ salim kurtarılması bizleri sevindirdi. Herkese geçmiş olsun? şeklinde konuştu.

Dağcılar, Tarsus Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber