İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Polisi bile hayrete düşüren dolandırıcı

Sahte raporla kendini "ölü" olarak gösterdikten sonra yeniden yakayı ele veren dolandırıcı Tayfun Demir'in kapatılan 10'dan fazla davası yeniden açılacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OSMAN ASİLTÜRK

İstanbul'da sahtecilik yöntemleriyle polisi bile hayrete düşüren Tayfun Demir, 2007'de bir bankadan usulsüz olarak 14 bin TL kredi çektiği için açılan davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer mahkemelerden aldığı cezalarla birlikte toplam 7 yıl 3 ay 15 gün hapis yatması gereken Demir, geçtiğimiz yıl şeker hastası annesini ziyaret için izinle çıktığı Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu'na dönmedi. Hakkında yakalama emri çıkartılan Tayfun Demir, sahte ölüm raporuyla kendisini bir cinayete kurban gitmiş göstererek nüfus müdürlüğüne gidip, kendisini kayıtlara ölü olarak geçirtti. Demir, kendisini bir yakınıymış gibi tanıtarak, sahte ölüm raporunu ve nüfus kaydını 12 Ocak 2012'de Bakırköy İnfaz Savcılığı'na da ibraz etti. Bunun üzerine savcılık, Demir hakkında birçok ağır ceza mahkemesinde yürüyen ve sonuçlanan davaların ortadan kaldırılmasını talep etti. Böylece Demir hakkındaki sahtecilik ve dolandırıcılıktan 10'u aşkın dava düşerken 10'larca yakalama emri de kaldırıldı.

BALTAYI TAŞA VURDU

Sahte kimliklerle dolandırıcılığa devam eden Demir, Haziran 2012'de yaptığı son dolandırıcılık olayında yakayı ele verince foyası ortaya çıktı. Bir sahte kredi vakasını inceleyen polis, kamera kayıtlarında görünen kişinin, kendisini ölmüş gibi gösteren Tayfun Demir olduğunu fark etti. Teknik ve fiziki takibin ardından Ataköy'deki lüks bir villada 90 bin TL nakit para, 4 diz üstü bilgisayar ve birçok sahte kimlik ve belgelerle yakalanan Demir cezaevine geri gönderildi. Kapatılan davaların yeniden açılması için mahkemelere yazı gönderen Bakırköy İnfaz Savcılığı, dosyaların kaldırılma kararının iptal edilmesini, infazların devamına karar verilip düzenlenen tali karar fişlerinin kendilerine gönderilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber