Devleti 500 milyon dolar dolandıranlar da soyuldu

Hayali ihracat yaparak devleti 500 milyon dolar zarara uğratan çete, dolandırıcıların ağına düştü. Y.B. isimli dolandırıcı ?Hakimlere vereceğim' diyerek sanıklardan aldığı parayı cebine indirdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Özay

Hayali ihracat yaparak devleti 500 milyon dolar zarara uğratan çete, dolandırıcıların ağına düştü. Y.B. isimli dolandırıcı ?Hakimlere vereceğim' diyerek sanıklardan aldığı parayı cebine indirdi.

Türkiye'nin gündemine ?hayali banka? ile gelen 500 milyon dolarlık hayali ihracat skandalının içinden yeni bir skandal çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma esnasında, hayali ihracat sanıklarının da dolandırıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen aramalarda Y.B. isimli şahsa ait bir ajanda tespit edildi. Ajanda da, yaklaşık 30 dava ile ilgili bilgilerin olduğu görüldü. Teknik takip sonucu Y.B. isimli şahsın, örgüt yöneticilerinin şirketlerine ait davaları takip ettiği ve davaların şirketler lehine sonuçlanması için girişimlerde bulunduğu anlaşıldı.

Savcılık bilgi ve belgeler doğrultusunda, ajanda da yer alan davaları tek tek mercek altına aldı. Yapılan incelemede, hukuki kimliği bulunmayan Y.B. isimli örgüt üyesinin, hiçbir davayı etkilemeyi başaramadığı belirlendi. Ancak teknik takip sonucu elde edilen bilgilerden, şahsın davalarda kullanılmak üzere hayali ihracat çetesi üyelerinden milyonlarca dolarlık kaynak temin ettiği ancak bu kaynakları ise yargı mensuplarına dağıtıldığını öne sürerek kendisi aldığı saptandı. Bir anlamda, hayali ihracat yoluyla devlete 500 milyon dolarlık zarara uğratan hayali ihracat çetesi üyelerinin, yine aynı örgüt üyeleri tarafından zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Çete üyelerinin şirketler aleyhindeki davaları etkilemek için yaptıkları harcamaların tutarı ise net olarak tespit edilemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber