Emine Nakıboğlu, yabancı uyruklu öğretmenlerle İngilizce eğitimi veriyor

Gaziantep'te Özel Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu, 5'nci sınıf öğrencilerine ?yoğunlaştırılmış İngilizce öğretim programı' uyguluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler, program sayesinde bir yıl boyunca haftalık 16 saat olmak üzere toplamda yaklaşık 500 saatten fazla İngilizce dersi görecek. Dersler, dil bilgisi, okuma, konuşma, dinleme, yazma ve kelime bilgisinden oluşuyor.

Yabancı dil derslerine, Türk öğretmenlerin yanı sıra öğrencilere pratik kazandırmak için Avustralya, İngiltere ve Amerika'dan gelen yabancı uyruklu öğretmenler katılıyor. Okul Müdürü Süleyman Eski, yeni eğitim sistemiyle birlikte 5'nci sınıf İngilizce dersleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nın kolaylıklar sağladığını söyledi. Eski, buna dayanarak İngilizce öğretimi için yeni bir çalışmaya girdiklerini, bu çalışmayla çocukların konuşma problemini yeni dönemde çözeceklerini ifade etti.

Yoğunlaştırılmış İngilizce öğretim programına çok değer verdiklerini belirten İngilizce Zümre Başkanı Muhammet Öz, "5'inci sınıfta öğrencilerimiz bir yıl boyunca haftalık 16 saat olmak üzere toplamda yaklaşık 500 saatten fazla İngilizce dersi görecek. Konuşma becerilerini artırmaya yönelik olarak verilen derslerin bir kısmına 3 farklı ülkeden gelen yabancı uyruklu öğretmenler katılıyor." diye konuştu.

Öğrencilerinin eğitime olan ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Avusturalya uyruklu Brian Thomas Dunne, Türk öğrencilerine İngilizce öğretmenin kendileri için zevk olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber