Telefon Kütüphanesi yılın en iyi projesi ödülüne aday

Türk Telekom'un Telefon Kütüphanesi Projesi, iletişim ve telekomünikasyon alanında dünyanın en iyilerinin belirlendiği Dünya İletişim Ödülleri'nde (WCA) 2012'de Yılın En İyi Projesine aday gösterilen 6 projeden biri oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Telefon Kütüphanesi, Dünya İletişim Ödülleri'nde En İyi İçerik kategorisi ile de finalist oldu. Türk Telekom'un Doğayla Dost İletişim projesi ise Yeşil Ödül kategorisinde finale kaldı.

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, Dünya İletişim Ödülleri (World Communication Awards)'nde, görme engellilerin bilgiye kolay erişimi için geliştirdiği Telefon Kütüphanesi Projesi ile Yılın En İyi Projesi ve En İyi İçerik kategorilerinde finalist oldu. Türk Telekom ayrıca sürdürülebilirlikle ilgili farkındalığı artırmak için hayata geçirdiği Doğayla Dost İletişim projesi ile de Yeşil Ödül kategorisinde finale kaldı. İletişim ve telekomünikasyon alanında dünyanın en iyilerinin belirlendiği Dünya İletişim Ödülleri (WCA) 2012'nin sonuçları 13 Kasım 2012 tarihinde Londra'da açıklanacak.

Telefon Kütüphanesi, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200'den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Ev telefonu üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi'nde kullanıcılar, dilediği kitabı seçme, kitap içinde ileri geri gidebilme ve kaldığı yerden devam edebilme gibi özelliklerden yararlanabiliyor. Ağustos 2012 itibariyle 205 bin 466 kez aranan Telefon Kütüphanesi'nde toplam 1,7 milyon dakikadan fazla sesli kitap dinledi.

Türk Telekom'un ofis uygulamalarını ve iş süreçlerini sürdürebilirlik prensiplerine göre dönüştürerek, güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kaynakları kullanımından, görüntülü görüşme teknolojisi Telepresence'a, çevreci yazı karakteri Ecofont kullanımından e-eğitime, filo optimizasyon çalışmalarından enerji tasarruflu ürün ve hizmetlere kadar pek çok sürdürülebilirlik uygulamasını hayata geçirdiği Doğayla Dost İletişim projesi ise de Yeşil Ödül kategorisinde finale kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber