Jiletle resim yapan ressam destek bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde otel işletmeciği yapan Abdullah Özel'in, jilet ile yaptığı resimler, insanların bakış açısına göre hareket ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 35 yıldır tuval üzerine spatül, rapido ve jilet kullanarak resim çizen Özel, hem sanatında bir farklılığı ortaya çıkarmak hem de sanata şov katmak için arayışa girdiğini ifade etti.

Uzun emekler sonucunda jilet, spatül ve rapido kullanarak resimlerini hareketlendirmeyi başardığını aktaran Özel, ?Çizmiş olduğum resimlere hangi açıdan bakarsanız bakın bakan kişiyi takip ediyor. Yani adeta bakanla hareket ediyor. Bu özelliğimin Türkiye'de tek olduğunu düşünüyorum ve bu konuda da oldukça iddialıyım.? diye konuştu.

Resim sanatına ilgi gösteren vatandaşların ilginç eserlerini görebilmek için ziyarette bulunduğunu ifade eden Özel, resimlerdeki özelliği görenlerin şaşkınlıklarını dile getirdiğini kaydetti. Resim sanatında kendi yeteneğinin ülkede tek olduğunu iddia eden Özel şöyle devam etti: "Ülke genelinde yapılan etkinliklerde sergi açmayı hedefliyorum. Ayrıca yaptığım resimlerdeki farklılığı gelecek nesillere taşımak ve yaşatmak adına yeni nesillere ders vermek istiyorum. Bu konuda hem sanata gönül veren vatandaşlardan hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek bekliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber