Evlilik Okulu, çiftlere sevgi saygıyı öğretiyor

Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen ?Evlilik Okulu Projesi' kapsamında evlenecek ve evli çiftlere yönelik verilen eğitim seminerleri devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi öncülüğünde Zirve Üniversitesi, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü olmak üzere beş kurumun desteği ile verilen eğitimlerde kursiyerlere evliliğin sağlam temeller üzerine oturtulması noktasında açıklayıcı bilgiler veriliyor. Evlilik Okulu Projesi kapsamında birçok kurumda eğitim seminerleri düzenleyen Şahinbey Belediyesi, Kürşad Tüzmen Sosyal Tesisi'nde de bu eğitimlere devam ediyor.

100 kursiyerin katıldığı seminerde Psikolojik Danışman Sabri Özdemir 'Eşler arası iletişim' konulu eğitim verdi. Evlilikte eşlerin birbirine yardımcı olması gerektiğini ifade eden Özdemir, bunu uygulamalı olarak göstermek için seminere katılan aileleri yerlerinden kaldırarak, kol kola girmelerini istedi. Ayağa kalkarak çift oluşturan kişilerden birinin gözünü kapatmasını ve diğerinin onun koluna girerek, gitmesi gereken yere götürmesini söyledi. Çiftlerden gözü açık olan diğerini verdiği destekle yerine getirerek oturmasını sağladı. Özdemir sonuç olarak, çiftlerin evlilik boyunca iyi günde kötü günde her zaman birbirine destek olarak, huzurlu ve başarılı bir evlilik sürdürebileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber