Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi'nin açılışı yapıldı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, üniversitelerin hem nitelik hem de nicelik olarak artırılması için her türlü çabanın gösterildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrasya Üniversitesi'nin Yomra Yerleşkesi ile 2012-2013 akademik yılı açılışı yapıldı. Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, kurum amirleri ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, bilgi ve teknoloji çağında bilimin her zaman ön planda olduğunu ifade ederek, ?Bu gerçekten hareketle Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çaba sarf eden devletimiz, üniversitelerimizin hem nicelik, hem de nitelik olarak arttırılması için her türlü çabayı göstermektedir. Avrasya Üniversitesinin kuruluşu ve faaliyete geçişi ve bu seviyeye gelişi de bu iradenin ve bu çabanın bir sonucudur. Şüphesiz bizler devlet olarak gençliğimizin, geleceğimizin yetiştirilmesi hususunda canı gönülden çalışan kişi ve kurumların önlerini açmak mecburiyetindeyiz.? dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da hükümetin, 10 yıl öncesinden insana yapılan yatırımın en hayırlı olduğu gerçeğinden hareketle, eğitime ayrı bir önem verdiğini anlattı. Balta, bu kapsamda eğitime büyük yatırımlar yapıldığını, bütün illere üniversite kurulduğunu dile getirdi.

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz ise eğitime yapılan yatırımın en hayırlı ve en kutsal yatırım olduğunu söyledi. Karadeniz, Avrasya Üniversitesi'nin yeni yerleşkesinin de dünya ölçeğinde bir bilim merkezi olacağına inandığını dile getirdi.

Konuşların ardından, 2011-12 eğitim ve öğretim yılında dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve ödülleri verildi. Daha sonra yerleşke içerisinde yapımı tamamlanan Erdoğan Bayraktar Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin açılışı gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber