4 kentin çevre düzeni planı askıya çıktı

Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi'nin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı, itirazlar üzerine yapılan düzenlemeler sonucu oluşturulan son haliyle Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda askıya çıkarıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak, yaptığı açıklamada, daha önce askıya çıkarılarak ilan edilen Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'na ilişkin itirazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletildiğini söyledi. Çolak, Çevre Düzeni Planı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'nun itiraza ilişkin konularla ilgili plan üzerinde değerlendirme sonucu gerekli değişiklikleri yaparak bakanlığın onayına sunduğunu ifade etti. Bakanlığın oluruyla onaylanan Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın, Plan Hükümleri ve Plan Açıklama Raporu Müdürlüğü'ne iletildiğini anlatan Çolak, planın www.csb.gov.tr/gm/mpgm/cdp internet sitesinde yayınlandığını aktardı.

Çolak, şunları söyledi: ?Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, müdürlüğümüz ilan panosunda 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren 30 gün süre ile askıya çıkarılmıştır. Söz konusu plana ilişkin itirazların ve değerlendirilmesi istenilen konuların askı süresince müdürlüğe iletilmesi halinde itiraz ve talepler değerlendirilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber