Gümüşhane'de serada zor yetişen domates taşlar arasında yetişti

Eşsiz doğa yapısı ile her geçen gün ülke gündeminde biraz daha yer bulan Gümüşhane coğrafyası, her an yeni sürprizler ile insanları şaşırtmayı devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Verimli toprak yapısı ile birbirinden farklı birçok ürünün, doğal ortamda büyümesine imkan sunan coğrafya, bu kez de bildik bir sebzenin yetişmesine izin verdi.

Torul İlçesi Zigana Köyü yolunda fotoğraflanan domates, bahçelerde, seralarda veya balkon köşelerinde ki saksılarda bin bir emekle yetiştiriliyor.

Asfalt olan köy yolunun yanı başında, atılan bir domatesin tohumlarından büyüdüğü tahmin edilen bitki, herhangi bir müdahale olmadan olgunlaşma imkanı buldu.

Olgunlaşmış domatesleri toplayarak tadan köy sakinlerinden Güller Karabulut, "Toplarken elime sinen koku uzun süre devam etti. Zaten yanına gittiğinizde önce kokusunu hissediyorsunuz. Kırmızı meyvelerinden dört tanesi toplamak bana nasip oldu. Tadına gelince, hiç bu kadar lezzetli bir domates yememiştim" dedi.

Bu yıl bahçesine diktiği domateslerden çok az ürün aldığını kaydeden Karabulut, "O kadar emek verdiğim bahçemden domates alamazken; taşların içerisinde, hiçbir sulama veya gübreleme yapılmayan bu fidenin yetişmesi, bu kadar güzel ürün vermesi ibretlik bir durum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber