Milletvekiline kitap şoku

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2005 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Gelinalan Köyü'nde okul açılışında konuşan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, yurt genelinde bütün kitapları dağıttıklarını söyleyip, "Kitaplarını almayanlar el kaldırsın" dedikten sonra bütün öğrencilerin ellerini havaya kaldırması karşısında adeta şok oldu.

Milletvekili Selahattin Beyribey, Gelinalan Köyü'ndeki Canan Bergişadi İlköğretim Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, ilginç bir olayla karşılaştı. Milletvekili Beyribey, önce uzun uzun eğitim yatırımlarından ve Kars genelinde eğitim alanındaki gelişmelerden söz etti. Sıra ülke genelinde bütün ilköğretim öğrencilerine dağıtılan kitaplara geldi. Konuşması sırasında öğrencilere dönerek, "2 yıldan beri çocuklar okula gittiği zaman ders kitaplarını masalarının üzerine koyuyoruz. Herkes kitabını aldı mı çocuklar?" diye sordu. Öğrencilerin 'hayır' demesine inanamayan ve bu cevabı 'evet' olarak anlayan Beyribey, bu defa "Kitaplarını almayan elini kaldırsın" dedi. Kitaplarını almayanlar el kaldırınca Beyribey yeniden, "Alanlar değil, almayanlar el kaldırsın" deyince bu kez de bütün öğrenciler kitaplarını almadıklarını belirtmek için ellerini havaya kaldırdı. Durumu fark eden AK Parti Milletvekili Beyribey, "O zaman kitaplar dağıtılmamış demektir. O halde kitaplarınızı bugün hepinize dağıttırıyoruz. Müdür beyden söz alıyoruz" diye konuştu. Alanda bulananların alkışları arasında çocuklara teşekkür eden Beyribey, şunları söyledi:
"Ben çocuklara teşekkür ediyorum. Kitapları hazır olmasına rağmen sınıf açılmadığı için teslim etmediğimizden dolayı alamamışlar. Bu bize aittir, bunu telafi edeceğiz. Ben çocuklarımızdan da özür diliyorum."

AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, ailelere de seslenerek, "Bazı ailelerin çocukları, bakıyorsunuz okula gitmek yerine kaz otlatıyor. Çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Hanımefendiler doğru mu? Çocuklarımızı okul açılınca mutlaka okula göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber