Bitlisli 3 kardeş, kentin güzelliklerini duvarlara nakşetti

İkisi üniversite öğrencisi olan 3 kardeş Bitlis Belediyesi'nin desteğiyle kentin tarihi ve doğal güzelliklerini duvarlara nakşetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şener Toktaş

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Adem, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliğinde okuyan Nurullah ile üniversite sınavlarına hazırlanan Sevgi Taşkaya kardeşler, Bitlis Belediyesi'nin desteğiyle kentin tarihi ve doğal güzelliklerini su bazlı boyalarla duvarlara işledi.

Kötü görüntü veren duvarlar çizilen resimlerle cadde ve sokaklara güzellik katarken, yapılan çalışmalar kente gelen yerli ve yabancıların ilgi odağı oldu.

Adem Taşkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz tatili boyunca kardeşleriyle kentteki kreş, sokak ve caddelerdeki duvarlara Bitlis'in tarihi dokusunu işlediklerini söyledi.

Kara kalem çalışmasının ardından, kar ve yağmura dayanıklı su bazlı boyayla yaptıkları resimlerle kötü görüntü veren duvarları güzelleştirmeye çalıştıklarını anlatan Taşkaya, şunları kaydetti:

"Belediyece yürütülen çalışmayla kötü görünen okul, kreş duvarlarına çizgi film kahramanlarını, elektrik trafosu, park, cadde ve sokakların duvarlarına ise Bitlis'in tarihi ve doğal güzelliklerini nakşediyoruz. Duvarlara Nemrut Krater Gölü'nü, Beş Minare'yi, Bitlis evlerini, Bitlis Kalesi, Emir Bayındır kümbeti ve köprüsünü, İhlasiye Medresesi'ni çizdik. İl merkezi ve ilçelerimizde çok sayıda resim yaptık. Bu çalışmalarla hem kentimizi güzelleştirmeye çalıştık hem de kendimizi geliştirdik."

Geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanların resmini kara kalem olarak çizdiğini ve kendilerine takdim ettiğini anlatan Taşkaya, resme olan ilgisinin ilkokul yıllarında başladığını söyledi.

Resim öğretmeninin desteğiyle bu işi sevmeye başladığını ve Türkiye genelinde yapılan bir resim yarışmasına katıldığını anlatan Taşkaya,

"Kardeşlerime öncü oldum ve kurslara katıldım. Bu işi sevdik ve bir projeye katıldık. O günden sonra sanat aşkını kendimize dert edinmeye başladık. Allah'ın bize verdiği bu yeteneği, en güzel şekilde ortaya koymak istedik. Bundan dolayı kardeşlerimle ileriye dönük bir şeyler yapmaya ve bu sanatı ilerletmeye çalışıyoruz" dedi.

Bitlis'te resim, müzik ve diğer alanlarda yetenekli arkadaşlarının olduğunu ifade eden Taşkaya, "Devlet büyüklerimizden Bitlis'te bir sanat atölyesini kurmalarını istiyorum. böylece bu yetenekler kahvehane köşelerinden çıkarak sanata katılırlar. Atölye olursa sanat öğrenmek isteyenlere kurs açılabilir" diye konuştu.

Muhabir: Yahya Öylek

Yayıncı: Şükran Yücel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber