Midyat'ta camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Mardin'in Midyat İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftülüğün davetlisi olarak gelen ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut hafta ile ilgili vaaz verdi.

Muhammed Camii'nde düzenlenen etkinliğe ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut'un yanı sıra camilerde görevli imamlar, vaizler ile Kur'an kursları görevlileri katıldı. Camiye gelen vatandaşlara gül suyu ikram edilirken, programda engelli vatandaşlar, namaz kılmanın önemi, Kur'an okunması ve okutulması hususları vurgulandı.

Haftanın anlam ve önemi hakkında konuşan ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut, din görevlilerine büyük vazifeler düştüğünü kaydetti. Namazın önemini vurgulayan Bulut, ?Türkiye'nin yüzde 70'i namaz kılmıyor. Namaz kılanların yüzde 70'i sabah namazına kalkmıyor. Hocalara büyük iş düşüyor. Öğretene kadar anlatacağız. Peygamber Efendimiz (sas) buyuruyor ya kul namazda kiminle sohbet ettiğini bilseydi asla terk etmezdi.? şeklinde konuştu.

Öğrencilerin katıldığı sınavları hatırlatan Bulut, ?SBS sınavını kaçıran kaç kişi görürsünüz. Kaç defa saat kurarız. Hatta saat çalmadan kaç defa kalkarız. Niye, çünkü sınav var. Çocuk sınava katılacak. Ama dostlar eğer ahiret sınavını kaybedersem kendi ciğer paremizi, yakıtı insanlardan ve taştan olan ateş olan cehennem ateşine kütük yapmış olacağız.? Program, yapılan duaların ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber