Emekli Malatya Müftüsü, 4 bin kitaplık kütüphanesini üniversiteye bağışladı

80 yaşındaki Eski Malatya Müftüsü Feyyaz Yaşar kütüphanesinde yer alan 4 bin kitabı, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne bağışladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli müftü Feyyaz Yaşar, Turgut Özal Mahallesi'ndeki evine gelen görevlilere yıllar süren çaba sonucu itina ile oluşturduğu eşsiz kitap arşivini teslim etti. Emekli müftü, burada yaptığı açıklamada, rahmetli Turgut Özal'ın annesi Hafize Özal'ın teklifi ile 1985 yılında Malatya'ya tayin olduğunu ve 1998 yılına kadar da bu ilde görev yaptığını belirterek şöyle konuştu: "Bugüne kadar aldığım her maaşla kütüphaneme hep kitap aldım. Malatya'dan evlendim ve emekli olduktan sonra da bu şehirde yaşamaya devam ettim. Yemeden içmeden bulduğum parayı hep kitaba verdim. Kitap benim en sevdiğim, canım ciğerim arkadaşımdı. Ulemaydı, onlardan çok istifade ettim." dedi.

Şu anda 80 yaşında olduğunu belirten emekli müftü Yaşar, kitaplarını İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne bağışladığını belirterek, " 4 bin cilde yakın kaynak eserden inşallah gençlerimiz istifade eder. Bunun karşılığı olarak da benim ruhum mahşerde bundan payına düşeni alır." diye konuştu.

Yaşar, kendisi gibi kitapları olan kişilere de seslenerek, gençlerin faydalanması için kitap bağışı yapmalarını istedi. Bağışlanan kitaplar fakülte görevlileri tarafından kolilenerek üniversiteye götürüldü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber