Elazığ'daki cinayet

Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oral'ı silahla öldüren Akif Yıldırım'ın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Akif Yıldırım, Bediha Oral'ın babası Şahhaydar, kız kardeşleri Ayten ve Nurhayat Oral ile tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Akif Yıldırım (25), olaydan yaklaşık bir ay önce şantiyede çalıştığını ve görev yaptığı yerlerin terör bölgesi olduğunu iddia ederek, tanımadığı birinden ruhsatsız silah aldığını söyledi. Yıldırım, daha önce de Bingöl'deki bir yol kontrolünde ruhsatsız silah yakalattığını belirtti.

Olay günü nişanlısıyla konuşmak için ilçedeki evlerine gittiğini, nişanlısının ailesinin de o sırada evde olduğunu bildiren Yıldırım, nişanlısının söylediği sözler üzerine kendisini kaybederek Bediha Oral'a tek el ateş ettiğini anlattı.

Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin'in "İddianamede, 'kasten adam öldürmek' ve

'ruhsatsız silah taşımak' suçları yer alıyor. Nişanlın ile sorunları konuşmak için evine gittiğin ve ruhsatsız silahla öldürdüğün yer alıyor. Bunları kabul ediyor musun-" sorusu üzerine sanık Oral, hakkındaki iddiaları kabul ettiğini söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Bediha Oral'ın babası Şahhaydar Oral da, olayla ilgili daha önce ifade verdiğini anımsatarak, "Sevmek suç olmadığı gibi, sevmemek de suç değildir. Ortada hiç bir şey yokken böyle bir olay meydana gelmiştir. Durumu önce Allah'a, sonra da mahkeme heyetine havala ediyorum" dedi.

Tanık olarak dinlenen Oral'ın kız kardeşleri Ayten ve Nurhayat ise, tutuklu sanık Yıldırım'ın daha önce de kardeşlerini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü.

Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

-"Aile meclisinin kararıyla, hunharca öldürülmüştür"-

Mahkeme sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Oral ailesinin avukatı Şemsettin Ersöz, Bediha Oral olayının Türkiye'de sık sık yaşanan kadın cinayetlerinin en tipik örneği olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

"İstemediği bir adamla evlenmek kararından vazgeçtiği anda kendi ailesinin gözleri önünde, evin içerisinde 6 saat misafir edilen bir kişi tarafından, kanaatimizce Yıldırım'ın aile meclisinin kararıyla, hunharca öldürülmüştür. Bu inşallah son olur, ülkemizde bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Bunun bitmesini arzu ediyoruz."

Oral'ın kuzeni Gözde Karakuş ise, yakalarında taşıdıkları Bediha'nın fotoğrafında sadece doğum tarihinin belirtildiğine işaret ederek, ölüm tarihinin karar duruşmasında atılacağını, bunun nedeninin ise kadın cinayetlerinin bu davayla bitmesi istekleri olduğunu söyledi.

29 Nisan'da meydana gelen olayda, 21 yaşındaki Bediha Oral, ayrılmak istediği belirtilen nişanlısı Akif Yıldırım tarafından silahla öldürülmüştü.

Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa / Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber