Diyarbakır - Bingöl arasındaki esrar tarlalarına operasyon düzenlendi

Diyarbakır- Bingöl arasındaki binlerce dönümlük uyuşturucu tarlalarına operasyon düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinin kuzeyindeki Ormankaya, Oyuklu ve Çitlibahçe köylerine düzenlenen operasyonda, 70 bin kök dişi hint keneviri, toprağa gömülmüş vaziyette 410 kilogram kubar esrar, 25 kilogram toz esrar ve 10 kilogram kenevir tohumu ele geçirildi. Güvenlik güçleri, aynı bölgede araziye gizlenmiş vaziyette teröristlere ait bir sırt çantası da ele geçirdi. Çantanın içinde 54 adet Bixi makineli tüfek fişeği, 18 adet M-16 tüfeği fişeği, 1 adet cep telefonu, 8 adet büyük pil ve 2 kutu doğum kontrol hapı bulundu. Diyarbakır'ın Kulp, Hani, Hazro ve Lice ilçeleri ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki bölgede yılda ortalama 3 bin ton uyuşturucu üretildiği belirtiliyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütü PKK'nın en büyük finans kaynaklarından kenevir tarlalarına yönelik bir operasyon düzenledi. MİT Diyarbakır Bölge Başkanlığı'nın da destek verdiği operasyon kapsamında kenevir tarlalarına giren güvenlik güçleri, birlerce kök dişi hint kenevirini sökerek imha etti. Jandarma birlikleri, satılmak üzere ambalajlanan yarım tondan fazla esrar maddesi ile terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın terör örgütünün mali kaynağına yönelik Hazro ilçesinin kuzeyindeki Ormankaya, Oyuklu ve Çitlibahçe köyleri arasındaki bölgelere operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada terör örgütü PKK-KCK' ya ait eylemlerin önlenmesi ve bu bölgedeki terör örgütü işbirlikçilerine ait esrar ekim ve saklama alanlarına yönelik operasyon yapıldığı vurgulandı.

Operasyonda karadan zırhlı araçlar ve havadan helikopterlerin kullanıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: ?Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve ve KOM Şube ekipleri, Silvan 4. Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı Komando Timleri ve Köy Korucu Timlerinin iştirakiyle yapılan operasyon neticesinde bölücü terör örgütü PKK/KCK teröristlerine ait arazide gizlenmiş vaziyette bir adet sırt çantası ele geçirilmiştir. Çantasının içinde 54 adet 7.62 mm çapında Bixi makineli tüfek fişeği, 18 adet 5.56 mm çapında M-16 tüfeği fişeği, 1 adet cep telefonu, 8 adet büyük boy pil, 2 kutu doğum kontrol hapının ele geçirilmiştir. Eş zamanlı olarak terör örgütünün mali kaynağını oluşturan uyuşturucu ekim, üretim ve işleme alanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 70 bin kök kenevir uyuşturucu bitkisi, araziye saklanmış ve gömülmüş vaziyette 410 kilogram kubar esrar, 25 kilogram toz esrar ve 10 kilogram kenevir tohumu ele geçirilmiştir. Operasyon sonucu bulunan suç unsurları ile ilgili soruşturma devam etmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber