ÇEDAŞ Genel Müdürü Durmuş, vatandaşları uyardı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.( ÇEDAŞ) Genel Müdürü Fatih Durmuş, faturalara yansıyan ?kayıp-kaçak' bedellerinin iade edilmesi ile bugüne kadar fatura edilen ?kayıp-kaçak' tutarının bildirilmesi yönünde müşterilerin yoğun talebi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇEDAŞ Genel Müdürü Durmuş, ?Kayıp-kaçak bedelinin alınıp alınmayacağı, alınacaksa ne şekilde alınacağı yine EPDK tarafından yapılacak düzenleme ile belirlenecektir? diyerek vatandaşı uyardı. Durmuş, ?Müşterilerimizin kayıp-kaçak bedellerinin iadesi yönünde mahkemelerde dava açarak gereksiz yere bir masrafla karşılaşmamaları için Danıştay'da bu yönde açılmış olan dava sonucunu beklemesi daha uygun olacaktır." dedi.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Fatih Durmuş, kurumun toplantı salonunda yaptığı açıklamada, yazılı ve görsel medyada, abonelerin kayıp-kaçak bedellerinin açılan dava sonucu iade kararının alınmasına dair haberlerin üzerine müşterilerin özellikle ?iade' ve ?tutar bildirimi' konusunda yoğun talebinin olduğunu belirtti. Durmuş ?kayıp-kaçak' bedeli oranlarının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlendiğini vurgulayarak ulusal tarife uygulaması ile Türkiye'nin her yerinde aynı oranın geçerli olduğunu, mevcut yasal düzenlemeler ile para iadesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

?Kayıp-kaçak' bedelinin sadece, ?Kaçak elektrik kullanıcılarının kullandığı enerji müşteriye yansıtılıyor? gibi düşünülmemesi gerektiğine değinen Durmuş, ?Elektrik dağıtımında kaçak kullanımın hiç olmadığı hallerde bile elektrik şebekelerinde enerjinin iletilmesi esnasında teknik kayıpların oluşması kaçınılmazdır ve dünyada bu durumun gerçekleşmediği bir şebeke yapısı mevcut değildir.? şeklinde konuştu.

ÇEDAŞ Perakende Satış Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Halit Bakal ise Müşteri bilgileri güncelleme çalışmalarının devam ettiğini açıklayarak aboneliklerin mutlaka kullanıcı adına olması gerektiğini belirtti. Sayaçlar konusuna da değinen Bakal, ?Sayacı içeride olan müşterilerimize sayaçlarını dışarıya almak için ihtarname gönderdik. Özellikle çok katlı olmayan hanelerde oturanlar sayaçlarını mutlaka dışarı aldırsınlar. Aksi takdirde sayaçlarını dışarı aldırmayan abonelerin elektriğini kesme durumunda kalacağız? diyerek vatandaşları dikkatli olması konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber