Yalova'da 'Pembe otobüs' dönemi

Yalova Belediyesi tarafından başlatılacak toplu taşıma projesinde kullanılacak pembe renkli 6 otobüs, hizmete girecekleri günü bekliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Minibüsçüler Odası tarafından kurulan, toplu taşıma işini üstlenecek ulaşım şirketi YAMİNTAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Dilsizoğlu, hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Dilsizoğlu, yaptığı açıklamada, toplu taşımanın, Yalova için çok önemli artıları beraberinde getireceğini söyledi. Şirket olarak hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Dilsizoğlu, "4 Ekimde toplu taşıma sistemi devreye girecek. 6 pembe otobüsümüz, Yalova'ya geldi. Kartlı sistemleri takıldı. Otobüslerin çalışacağı güzergahlar da belirlendi. Halkımız bundan böyle gitmek istediği yere çok daha rahat ulaşacak" dedi.

Dilsizoğlu, 9 metre boyundaki otobüslerin şehir içi ulaşımı sağlayan minibüslerde olduğu gibi pembeye boyandığını dile getirerek, "Otobüslerde sesli uyarı sistemi, kartlı sistem ve engellilerin otobüslere rahatça inip binmelerine imkan tanıyacak rampa da bulunuyor. Yolcuların varış ve kalkış noktaları sabitlendikten sonra 15 dakika içinde aktarma yapmaları halinde ikinci yolculukları ücretsiz olacak. Belirlenen güzergahlar gözden geçirilerek yolcu yoğunluğuna göre yeniden yapılandırılabilecek" diye konuştu.

Muhabir: Nedim Güler

Yayıncı: Zafer Akpınar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber