Muğla'da kültür turizmi harekete geçiriliyor

Muğla Valisi Fatih Şahin, düzenlediği basın toplantısıyla il genelinde yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, yaptığı açıklamada Muğla merkez ve ilçelerinin sahip oldukları potansiyelle kültür turizmi alanında önemli bir çekim merkezi olabileceğini belirtirken bu yönde Stratonikeia antik kentindeki Hasan Şar Evi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne tahsis edilen il merkezindeki tarihi ev, Muğla Kız Meslek Lisesi binası ve Bodrum Turgutreis'te bulunan Kadıkalesi'nin restorasyon çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Değeriyle ilgili bir anlaşmazlık olduğu için mahkemeye intikal eden, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binası olarak kullanılması planlanan tarihi Saadet Hanım Konağı ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının da bittiğini, mahkemenin sonuçlanmasının ardından binanın kullanılabileceğini söyledi.

Kültür turizmini olumlu etkileyecek olan 30 kilometrelik kültür yolunun Belen Kahvesi'nden başlayan yaklaşık 6 kilometrelik kısmını kapsayan yürüyüş yolunun açılması, Sakartepe'de bulunan seyir teraslarının hizmete sunulması ve Gökova'nın kite sörf anlamında bir cazibe merkezi haline gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Şahin, Marmaris yolu üzerinde bulunan Ağaçlı Yol projesiyle ilgili ise Karayolları'ndan gelecek olumlu görüşten sonra çalışmaların başlatılacağını söyledi. Ayrıca geçen dönemlerde altyapı çalışması bitirilen ve ihalesi yapım aşamasında olan, Bozüyük beldesindeki termal kaynakla ilgili projenin son aşamada olduğunu, Bodrum Güvercinlik Atık Su Arıtma Tesisi'ninse hizmete sunulduğunu dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1,5 milyon liralık kısmı karşılanan, kalan 500 bin liralık kısmı ise İl Özel İdare kaynaklarından aktarılarak Bodrum-Torba yoluna yapılan yaklaşık 8 kilometrelik sıcak asfaltın Bodrum trafiğine önemli katkı sağlayacağını aktaran Şahin, özellikle Güldoğan-Yalıkavak arasında rahat işleyeceğini sözlerine ekledi. Ayrıca Bodrum merkezdeki otogarın ve sanayi sitesinin ilçe dışına taşınmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, bu bölgenin yeşil alan haline getirilmesiyle Bodrum'un rahat bir nefes alacağını söyledi.

Bütünleşik Kıyı Düzeni Planı'nın bu yıl programa alındığını da aktaran Vali Fatih Şahin, "Böylece Muğla'nın kıyıları ile ilgili resmin tamamına bakılmış olacak. Nerelere otel yapılması gerektiği, nerelerde yapılaşmaya izin verilip verilmeyeceği konusu geniş bir çerçevede ele alınıp değerlendirilebilecek ve Bütünleşik Kıyı Düzeni Planı'nın tamamlanması halinde Muğla turizmine büyük bir kazanım sağlanacak." şeklinde konuştu.

Son olarak sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve küpelenmesi ile ilgili özellikle il merkezinde başlanacak, daha sonra il geneline yayılacak ve üç yılı kapsayacak proje doğrultusunda klinik araç alımı için Devlet Malzeme Ofisi'ne başvuru yapıldığını söyleyen Vali Şahin, aracın tahsis edilmesi sonucunda projenin hayata geçirileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber