'Sağlığını masiyosan mahana bulma yörü' sloganıyla yürüdüler

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta da obezite ile mücadele için yürüyüş düzenlendi. Vatandaş ve bürokratlar, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla 'Sağlığını masiyosan, mahana bulma yörü' sloganı ile sağlık için yürüdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Kentpark'ta sona eren "Sağlığını masiyosan, mahana bulma yörü" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesi meydanda toplanan vatandaşlar, yürüyüş saatine kadar müzik eşliğinde oynayarak gönüllerince eğlendi. Vali Abdulkadir Yazıcı'nın start vermesiyle başlayan yürüyüş, Kentpark'ta sona erdi. Kent Park Sosyal Tesisleri'nde yürüyüşe katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Vali Yazıcı, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada sağlık için yürümenin önemine değindi. Yazıcı, "Sağlık için yürüyüşe katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle zaruri mesai dışında hafta sonları veya hafta içinde iş öncesi veya sonrası yürümek çok faydalıdır. Bu yüzden yürümek toplumuza özendirilmelidir. Yürüyüşün güzelliklerini faydalarını anlatmamız gerekiyor idi biz de bu bağlamda beraberce başta kamu görevlilerimiz, öğrencilerimiz ve halkımızda katılımı ile güzel bir yürüyüş yaptık umuyoruz ki zihnimize bir şeyler kazınmıştır yürüyüşün önemi ve güzelliği konusunda ?sağlığını masiyosan mahana bulma Yörü', çok sevimli iki kelime var ?Masiyosan' ben onu ilk defa duydum ama mahana bulma çocukluğumdan beri bizimde kullandığımız bir kelimedir. Doğru hepimiz mahana buluyoruz işte işe geç kaldım biraz yorgunum yok misafir gelecekti mahana çok ama eğer sağlığımızı masiyosan bu kadar da çok mahanayı görmememiz lazım." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise kendilerinin spor ekibi oluşturduklarını ve düzenli olarak spor faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Vatandaşlar da yürümenin sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayarak sürekli yürüdüklerini ve yürümeyi çok sevdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber