?Datlıyı, duzluyu yecez, gezenlecez zayıflecez'

Burdur'da Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ?Datlıyı, duzluyu yecez, gezenlecez zayıflecez' sloganıyla sağlık yürüyüşü yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Halk Sağlığı, yürüyüş organizasyonu düzenledi. Şeker Meydanı'ndan başlayan ve yoğun ilginin olduğu yürüyüş Gazi Stadı'nda son buldu. Çoğunluğu öğrencilerin oluşturduğu yürüyüş ekibi, statta Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı spor hocaları eşliğinde aerobik hareketleri yaptı.

Hastalık problemlerinin temelinde obezitenin bulunduğunu belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Pehlivan, halkın yürüyüş konusunda dikkatini çekmek için bu programı düzenlediklerini söyledi. ?Datlıyı, duzluyu yecez, gezenlecez zayıflecez' sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Pehlivan, herkesin desteğini beklediğini söyledi.

Her gün spor yaptığını anlatan lise öğrencisi Çağdaş Özdemir ise obeziteye dikkat çekmek için yürüyüşe katıldığını aktardı. Kendisinin de kilolu olduğunu söyleyen lise öğrencisi Ali Özkan, obeziteye karşı savaş açtığını, zayıflamak istediğini vurguladı. Katılımcılara su ve ayran ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber