Mehter eşliğinde sağlık yürüyüşü

Çanakkale'de, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde yürüyüş yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde yürüyüş yapıldı. Protokol üyeleri ve öğrenciler, miniklerden oluşan mehter takımı eşliğinde yürüdü.

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Çanakkale'de düzenlenen "Çanakkale Geçilmez Yürüyüşten Vazgeçilmez" yürüyüşü 18 Mart Stadyumu'ndaki törenle başladı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'nın eşofman ve spor ayakkabıları ile katıldığı yürüyüşe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte çok sayıda protokol mensubu ve öğrenci katıldı. Stadyumdaki törende konuşan Tuna, yapılan araştırmalara göre ülkemizde yüzde 70'in üzerinde hareketsiz yaşayan bir topluluk bulunduğunu, bunun neticesinde birçok sağlık problemi yaşandığını söyledi.

Toplumun, her gün yarım saat yürümeyi alışkanlık haline getirebilmesi halinde sağlık problemlerinin bir çoğundun kurtulabileceğini belirten Vali Tuna, "Her gün en az 30 dakika yürüyün diyoruz. Temennimiz sağlıklı bir hayat" dedi.

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük ise, Çanakkale halkına hareket alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Kütük, "Hepimizin bildiği gibi düzenli fiziki hareketle obezitenin ve bir çok kronik hastalığın önüne geçilebilmektedir Bu amaç doğrultusunda hedeflerimiz halkımızın daha fazla yürümesi, daha az asansör ve araç kullanması, günlük egzersiz alışkanlığı kazanması, günlük tüketilen gıdalarla alınan kaloriden daha fazlasını kullanmasıdır. Böylece toplumumuzun daha sağlıklı yaşaması yönünde önemli mesafeler alınarak hem fertlerin, hem de ülkemizin sağlık göstergeleri yükseltilmiş olacaktır. 3 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde sembolik de olsa vatandaşlarımızı harekete geçirmek için yeni bir adım daha atmış oluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, "Çanakkale Geçilmez Yürüyüşten Vazgeçilmez" yürüyüşünün startını verdi. Cevat Paşa Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe katılanlar Atatürk Caddesi, Balıkesir Caddesi ve kordon boyunu takiben valilik binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlara elma ikram edildi. - ÇANAKKALE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber