20 Eylül 2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AB-Türkiye....

- Daimi Temsilciler Komitesi'nde (COREPER) AB deklarasyonu taslak metni üzerinde uzlaşma sağlandığının bildirilmesinin ardından AB dışişleri bakanlarının Brüksel'de yapılacak toplantıda kararı onaylaması bekleniyor.

2- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, ABD'de...

- BM Genel Kurul çalışmaları dolayısıyla New York'ta bulunan Gül, ABD Dışişleri Bakanı Rice ile görüşecek.

- Jamaika, İsviçre, Cezayir ve KKTC dışişleri bakanlarının yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri Musa ile de ayrı ayrı biraraya gelecek olan Gül, Rice'ın AB ve NATO ülkeleri dışişleri bakanları onuruna vereceği yemeğe katılacak.

3- Başbakan Erdoğan, Rize'de...

- Erdoğan, Fındıklı ilçesinde hastane, Çayeli Adliye Sarayı ve Rize Devlet Hastanesi'nin açılış törenlerine katılacak.

4- TBMM Başkanı Arınç, Litvanya'da...

- Arınç, Litvanya Parlamentosu'nda, "AB-Türkiye: Vilnius ve Ankara'dan bakış" konulu toplantının açılışında konuşacak.

- TBMM Başkanı, Litvanya Parlamentosu Genel Kurulu'nda konuşma yapacak.

5- KKTC Başbakanı Soyer, Brüksel'de AB yetkilileriyle temaslarda bulunacak, basın toplantısı düzenleyecek.

6- KKTC Cumhurbaşkanı Talat, aylık olağan basın toplantısı düzenleyecek.

7- "Ortadoğu Dörtlüsü"nü oluşturan ABD, BM, Rusya ve AB, New York'ta biraraya gelerek İsrail'in Gazze Şeridi'nden çekilmesinden sonra barış sürecini yeniden başlatmayı deneyecek.

8- Döviz cinsinden tahvil ihaleleri...

- Bugün biri dolar, diğeri avro cinsinden olmak üzere, 5 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli iki devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.

9- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Van'da Münci İnci Bilişim Teknolojileri Meslek Lisesi temel atma törenine katıldıktan sonra İstasyon Mahallesi üst geçidi asfalt çalışmasının açılışını yapacak.

10- Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve THY'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası IATA Emniyet Semineri'nin açılış törenine katılacak.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, BM Gıda ve Tarım Teşkilatı Türkiye Temsilcisi Tabet'i makamında kabul edecek.

12- Türkiye Masası Şefi Giorgianni başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret edecek.

13- Talih kuşu, özelleştirmeye hazırlanıyor...

- Milli Piyango İdaresi Başkanlığı kurulması hakkındaki kanun tasarısının yıl sonuna kadar yasalaşması öngörülüyor.

- Danışman firma, piyangonun özelleştirilmesinde 10 yerine 7 artı 3 yıllık bir gelir paylaşımı önerisinde bulundu.

- Piyangonun yeni işletmecisinden başlangıçta toplu para alınıp alınmayacağına da yeni kanundan sonra karar verilecek.

14- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Topçu'nun Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

15- Özbekistan'da, Andican olaylarıyla ilgili davanın ilk duruşması yapılıyor.

- Yüksek Mahkeme'deki duruşmaya sorgusu tamamlanan 15 sanığın çıkarılması bekleniyor.

16- OECD ile Rekabet Kurumu tarafından İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında, OECD'nin "Türkiye'de Rekabet Hukuku ve Politikası" raporu açıklanacak.

17- Vakıfbank, KOSGEB ve Türkiye İş Kurumu'nun birlikte yürüteceği "Nitelikli Eleman İstihdamına Yönelik KOBİ Destekleme Kredisi" ile ilgili projenin imza töreni Vakıfbank Genel Müdürlüğü'nde düzenlenecek.

18- HÜRPARTİ Genel Başkanı Okuyan, parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak.

19- Açılış...Toplantı... Festival...Kongre...Konferans...

- Dünya Kardiyoloji Federasyonu'nun Türkiye dahil 27 ülkede yapılan araştırmasının sonucu, İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

- Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilen Ankara Kalesi'ndeki Çengelhan'ın resmi açılışı yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, 27. Kıtalararası Avrasya Maratonu ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Valiliği ile Umut Vakfı işbirliğinde düzenlenen 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma etkinliklerinin amacı ve kapsamına ilişkin basın toplantısı yapılacak.

- "Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali"nin açılışı ile "Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması" ödül töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.

- Avrupa'nın en geniş katılımlı girişimcilik yarışması Euroward'ın Türkiye ödüllerinin verileceği Girişimcilik Platformu Konferansı İstanbul'da gerçekleştirilecek.

- İstanbul Ticaret Odası'nca (İTO) yerli ve yabancı ana sanayicileri yan sanayicilerle biraraya getirecek 4. İşbirliği Günleri başlıyor.

- Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu'nun (ITMF) İstanbul 2005 Konferansı sona erecek.

- Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Biyoistatistik Ana Bilim Dalı ve Biyoistatistik Derneği'nce düzenlenen "8. Ulusal Biyoistatistik Kongresi" başlıyor.

- Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu, 21-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak 1. Uluslararası Trabzon Kültür ve Sanat Festivali hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenleyecek.

- Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş'de, 1. Sıcak Haddehane 4. Slab Fırını'nın operasyona başlaması ve Levha Haddesi hadde montajı dolayısıyla tören düzenlenecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Taşkın, basım yayın ve bunlara bağlı sanayii sektörünün sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Sak tarafından "Türkiye Nereye Gidiyor" başlıklı konferans verilecek.

20- AB fonları için çok ortaklı şirket...

- Aralarında işadamları ve akademisyenlerin de bulunduğu 70 ortaklı İnno A.Ş, AB fonlarından yararlanmak isteyen kişi ve kurumlara danışmanlık hizmeti verecek.

- Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Kurcan: "Birincil amaç para kazanmak değil, insanlara proje yapmayı ve bu kaynaklardan yararlanmayı öğretmek."

21- Çobanlık 7 bin yıl önce en gözde meslekti...

- Güvercinkaya Kazısı Başkanı Doç. Dr. Gülçur: "Bölgede yaptığımız çalışmalar sonucunda elde ettiğimiz bulgular, yerleşik hayata geçişin başladığı dönemde toplumda en yüksek statüye sahip olan kişilerin hayvan otlatan çobanlar olduğunu gösteriyor."

22- Basketbolda ya tamam, ya devam...

- Sırbistan-Karadağ'da süren 34. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde (A) Milli Takım, bu akşam Vrsaç kentinde baraj maçında, Almanya ile çeyrek finale yükselebilme mücadelesi verecek.

23- Futbolda Türkiye Kupası 2. kademe maçlarından 3'ü yapılıyor.

- Denizlispor-Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kayserispor-Kırıkkalespor ve Malatyaspor-Türk Telekomspor karşı karşıya geliyor.

24- Avrupa İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası, İstanbul'da başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber