Öğrenciler, okul yanındaki ahırdan yayılan kokudan şikayetçi

Adıyaman Esentepe mahallesinde iki okulun yanında bulunan hayvan çiftliğinden gelen kokular, öğrenci ve velileri rahatsız ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Fen Lisesi ile Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin yanında bulunan arazi içerisindeki eski binalarda küçükbaş hayvan beslenmesine öğrenci velileri tepki gösteriyor. Daha önceden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ait olan fakat daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen arazi içerisindeki binadan yayılan kokular öğrencileri rahatsız ediyor. Öğrenciler daha önceden özel mülkiyet içersindeki ahırdan kokuların yayıldığını fakat şimdi terk edilen alandaki binalarda da hayvan yetiştiriciliğinin yapıldığını belirttiler.

Koyun, keçi gibi kurbanlık hayvanların pislikleri nedeniyle çocuklarının sağlıklarından endişe eden öğrenci velileri ise duruma yetkililer tarafından müdahale edilmesini istiyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise,

kendilerine ait olan arazi içerisindeki binaların yıkılacağını ve bu araziye 6 derslikli bir anaokulunun yapılacağını belirterek, ihalenin yapıldığını ifade ettiler.

Yetkililer, öğrencilerin ve velilerin sorunlarının böylece ortadan kalkacağını aktardılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber