Akçakale'de top atışlarından tedirgin olanlar evini terk ediyor

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisinin, Sanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir mahalleye düşmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesine vatandaşlar tepki gösteriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Top atışlarından dolayı evde kalmadıklarını, tarlalarda çadırda kalacaklarını belirten vatandaşlar, saldırıların durdurulmasını istedi.

Timuçin ailesine ait evde toplanan vatandaşlar ise uzun süre olay yerinden ayrılmadı. Yeni bir saldırının yapılmasından korktuklarını ifade eden vatandaşlar, ilçede güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi.

Yaklaşık 15 gündür ilçelerinin bu şekilde saldırılara maruz kaldığını ifade eden İsmail Butkıran, Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı, ilçelerine yapılan top atışlarından dolayı yaklaşık 20 kişinin yaralandığını söyledi. Bu patlamalardan dolayı psikolojik olarak etkilendiklerinin kaydeden Butkıran, ?Evimin ikinci katına isabet etmiş bulunuyor. Aşağı mahallelerde de benzer sorunlara sahibiz. Biz de hayatımızdan endişeliyiz. Bir top mermisinin patlamasından herkes korkuyor. Bunun için evlerimizde kalmayacağız. Bazı akrabalarımız, tarlalarında çadırlar kurmaya başladı. Orada kalacaklar.? dedi.

Timuçin ailesi hakkında da bilgi veren Butkıran, aile reisi Ömer Timuçin'in motor ustası olduğunu, ailenin geçimini zor temin ettiğini sözlerine ekledi.

Bugün ki saldırıda hayatını kaybeden Zeliha Timuçin'in kuzeni olduğunu ifade eden Kerim Kara ise bu saldırıların nereye kadar devam edeceğini bilmediğini dile getirdi. Bölgenin sahipsiz olduğunu iddia eden Kara, ?Buna artık dur demek gerekir. Bu canı Allah verdi, Allah alır. Artık hayatımızdan bıktık. 15 gündür ilçemize saldırı yapılıyor. Yetmez mi daha. Artık evimizde rahat değiliz.? ifadelerini kullandı.

Öte yandan, patlamanın yaşandığı Yeni Mahalle'deki evine gelen Ömer Timuçin ve beraberinde gelen akrabaları bir süre evin durumunu inceledi. Ömer Timuçin, evinden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber