62 aylık üçüzler okulun maskotu oldu

Rize'de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu'nda bu yıl eğitime başlayan üçüz kardeşler, okullarının maskotu oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimdeki 4+4+4 sistemi kapsamında bu yıl birinci sınıfa başlayan 62 aylık üçüzler, çalışkanlıklarıyla göz doldururken arkadaşlarının da ilgi odağı oldu. Okulun ana sınıfında da 56 aylık tek yumurta üçüzleri eğitim görüyor.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yenilik içeren 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında 61?66 aylık olan çocuklar okula başladı. Rize'de ise tek yumurta üçüzü olarak dünyaya gelen 62 aylık Zorbey, Muhammet Emir ve Dilruba Çolak kardeşler de aynı sınıfta okuma heyecanı yaşadı. Velileri tarafından TOBB İlköğretim Okulu'na kaydettirilen kardeşler sınıflarında aynı sırada yan yana oturuyor. Çalışkanlıklarıyla göz dolduran üçüzler, öğretmenlerinin kendilerine verdikleri ödevleri evde hep birlikte yapıyor. Her gün anneleri tarafından okula getirilen üçüzler sınıfta, teneffüslerde ve okul içerisindeki diğer alanlarda ilgi odağı oluyor.

Üçüzlerin annesi Zeynep Çolak, ?Çocukları isteğimizle 62 aylıkken okula yazdırdık. Onları her gün okula getirirken bazı zorluklar yaşıyoruz. Üçüyle uğraşmak bazen zor oluyor. Birbiriyle anlaşıyorlar ama üçüz olmalarına rağmen hepsi farklı karakterde. İnşallah hep beraber okurlar.? dedi.

Okul Müdürü Ali Karaali ise ?Üçüzlerin olması okulumuza ayrı bir renk katmıştır. Aileleri tarafından devamlı okula getiriliyorlar. Onları okulda izlemek çok güzel birşey. Bizim için de güzel bir tesadüf oldu.? diye konuştu.

ANA SINIFINDA DA 56 AYLIK ÜÇÜZLER VAR

Okulun ayrıca ana sınıfında da 56 aylık üçüz kardeşler bulunuyor. Dursunali - Havva Topcan çiftinin çocukları olan Berra, Ebrar ve Berk Topcan kardeşler de okul öncesi eğitim kapsamında ana sınıfında eğitim görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber