Eylül'de 98 çocuk kayboldu, 10'u hala kayıp

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinden yapılan açıklamaya göre, Eylül ayı içerisinde 367 çocuk suça karıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda tespit edilen verilere göre; Eylül ayı içerisinde 234 çocuk kişilere karşı suça karıştı, 281 çocuk kişilere karşı suça sürüklendi, 118 çocuk ise kişilere karşı suçlardan dolayı mağdur oldu. 58 çocuk mal varlığına karşı işlenen suça karıştı, 112 çocuk mal varlığına karşı suça sürüklendi, 10 çocuk mal varlığına karşı suçlardan mağdur oldu. 6 çocuk narkotik suça karıştı, 7 çocuk söz konusu suça sürüklendi. 69 çocuk diğer suçlara karıştı, 21 çocuk diğer suçlara sürüklendi ve 2 çocuk diğer suçlardan dolayı mağdur oldu.

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından çocukların suça karışmasını önlemek amacıyla:

Her Çocuğun Bir Hayali Olsun, Hayalleri Gerçek Olsun Projesi çerçevesinde İl Spor Güvenlik Kurulu kararı ile Kayserispor kulübünce, futbol takımının Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynadığı her maç için 50 adet bilet temin edilerek 2012-2013 futbol sezonunda oynanan toplam 3 lig maçına suça sürüklenen, suç mağduru ve risk altında bulunan çocuklardan oluşan 150 çocuk götürülerek maç izlemeleri sağlandı.

Çocukları uçucu madde ihtiva eden kırtasiye malzemelerinden korumak amacıyla kokulu silgi ve defter ile madde bağımlılığı ve uçucu madde ihtiva eden maket yapıştırıcıları, yazı düzeltici sıvılar, işaretleyici kalemler, resim boyaları, oyun hamurları, uçan balonlar vb. maddeler ile su bazlı olmayan yapıştırıcılar almamaları konusunda aileler için bilgilendirici broşürler hazırlanıp on bin adet dağıtıldı.

Okulların yakın ve uzak çevresinde koruyucu ve önleyici güvenlik önlemlerinin alındı. ?Eğitim Ortamlarının Güvenliğinin Sağlanması Projesi' kapsamında okullar çevresinde çeşitli denetleme ve kontrol faaliyetleri yapıldı.

Söz konusu denetlemeler kapsamında, 432 internet kafe denetlendi ve 18'inde işlem yapıldı, 168 park ve bahçe denetlendi, 124 kahvehane denetlendi, 19'unda işlem uygulandı, diğer umuma açık yerlerin 43'ü denetlendi, 391 okul servis aracı denetlendi ve 67'sinde işlem yapıldı, 11 bin 311 şahsın GBT'si ile 2 bin 708 aracın sorgusu yapıldı.

Ayrıca, il merkezinde, yine Eylül ayı içerisinde, 63'ü kız, 35'i erkek olmak kaydı ile toplam 98 çocuk kayboldu; kız çocuklardan 55'i, erkek çocuklardan ise 33'ü bulundu. Halen aranan 8 kız de erkek çocuğu mevcut. Aynı ay içerisinde, merkeze bağlı olmayan ilçelerde ise, 3 kız, 2 erkek çocuğu kayboldu ve hepsi de bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber