Türk bilim adamı ABD'den dördüncü kez 'Üstün Hizmet Ödülü' aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2005 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bryant Üniversitesi'nde, eğitimde en son teknolojilerin başarıyla kullanılması üzerine araştırmalar yapan bilim adamlarına verilen Davis bursunu kazanan Hakan Saraoğlu (45), bu üniversitenin Finans Bölümü'nde 2002 yılından beri doçent olarak görev yapıyor. 2003 yılında, öğretim üyelerinin gelişiminde akıl hocalığı ve kılavuzluk yapabilen öğretim üyelerine Bryant Üniversitesi tarafından her yıl verilen "Üstün Kılavuzluk Ödülü" alan Doçent Doktor Hakan Saraoğlu, 1999, 2001, 2003 ve 2005 yılı olmak üzere dört defa da "Üstün Hizmet Ödülü" almaya hak kazandı.

Financial Management Association International (Uluslararası Finansal Yönetim Birligi), American Finance Association (Amerikan Finans Birligi), Academy of Financial Services (Finansal Servisler Akademisi), Academy of International Business (Uluslararası İşletmecilik Akademisi) ve Middle East Economic Association (Ortadoğu İktisat Birliği) gibi profesyonel kuruluşların da üyesi olan Doç. Dr. Hakan Saraoğlu, uluslararası birçok konferansa katıldı ve tanınmış yayınlara imza attı.
Eşi Aysel, çocukları Metin ve Kerim ile yaz aylarında Gediz'e tatile gelen Saraoğlu, "Bir bilim adamı olarak dünyanın en önemli merkezlerinde görev alıp araştırmalar yapmak ve bu başarılardan dolayı çeşitli ödüller almak insana büyük mutluluk veriyor. Ama nereye giderseniz gidin doğduğunuz toprakları, sevdiğiniz insanları çok özlüyorsunuz. Biz de bu özlemimizi gidermek için her yıl Gediz'e gelip sevdiklerimizle hasret gideriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber