AKP Anayasa paketini rafa kaldırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2005 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), tartışmalara yol açan Anayasa değişiklik paketini rafa kaldırma kararı aldı.

Paket, yeni yasama döneminde gündeme getirilmeyecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da, konuyu doğrulayarak, "Şu anda gündemimizde böyle bir paket kesinlikle yok" dedi.

AK Parti, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu tarafından hazırlanan 50 maddelik Anayasa paketini 'sessiz sedasız' gündeminden çıkardı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) geçtiğimiz günlerdeki toplantısında alınan karar doğrultusunda hareket edecek olan parti, Anayasa paketini bu yasama döneminde Meclis gündemine taşımayacak. Ortamın daha fazla gerilmemesi konusunda görüş birliğine varan parti yönetimi, değişiklik paketini askıya aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da, partinin gündeminde böyle bir paketin olmadığını belirterek, "Kesinlikle bizim bir Anayasa paketimiz yok. Öyle bir değişiklik düşünmüyoruz. Gündemimizde yok" diye konuştu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu tarafından hazırlanan 50 maddelik paket, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı olarak bilinen 2B düzenlemesi, Yükseköğretim Kanunu'nda (YÖK) değişiklik, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik, YAŞ kararların yargı denetimine açılması, milletvekili dokunulmazlığı, Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkilerinin yeniden düzenlenmesi gibi maddeler içeriyordu. Söz konusu paket için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'den oluşan bir komisyon kurulmuştu. Söz konusu komisyon bir kez toplanmış ve paketin genel değerlendirmesini yapmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti yönetimine, Anayasa değişiklik paketinin "mutabakatla" yasalaşması için talimat vermişti. Ancak parti yönetimi, CHP ile mutabakat sağlanmasının çok zor olacağı düşüncesiyle paketi rafa kaldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber