Eğitime Katkı Payı, Meclis gündeminde

CHP Aydın Milletvekili Mehmet Boztaş, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 4306 sayılı Kanunu'nun Geçici 1. maddesinde, bazı kağıt ve işlemlerden Eğitime Katkı Payı alınmasının düzenlendiğini belirterek, bu uygulamadan bugüne kadar ne kadar kaynak sağlandığını sordu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2005 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Aydın Milletvekili Mehmet Boztaş, Eğitime Katkı Payı'nı TBMM gündemine getirdi.

Boztaş, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 4306 sayılı Kanunu'nun Geçici 1. maddesinde, bazı kağıt ve işlemlerden Eğitime Katkı Payı alınmasının düzenlendiğini belirterek, bu uygulamadan bugüne kadar ne kadar kaynak sağlandığını sordu.

Türkiye'deki derslik sayısının yeterli olup olmadığının ve AK Parti iktidarı döneminde Eğitime Katkı Payı'ndan sağlanan kaynakla yapılan derslik sayısının kaç olduğunun yanıtlanmasını isteyen CHP'li Boztaş, önergesinde şu soruları yöneltti: ''Eğitime Katkı Payı'nın hemen her konuda uygulanmasına rağmen, birçok okulumuzun elektrik, su, yakıt ve daha bir çok giderlerinin karşılanamamasının ve bundan doğan aksaklıkların, bu eğitim-öğretim yılında da yaşanmaması için ne tür tedbirler alınmıştır?

Her eğitim ve öğretim yılı başında, öğrenci kayıtlarında velilerden bağış adı altında ek katkı payı talep edilmesi yaşanan bir gerçektir. İşbaşına geldiğiniz günden bu yana, ısrarla zorunlu bağış alınmayacağını söylemenize rağmen, velileri ve çocukları rencide edecek pek çok olayın yaşanması, Bakanlığınızın yönetsel anlayışındaki zafiyetten mi kaynaklanmaktadır?

Şimdiye kadar okula kayıt döneminde, zorunlu bağış olayı ile ilgili kaç olay tespit edilmiştir ve ilgililer hakkında ne işlem yapılmıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber