Günpınar köyü, yeni camisine kavuştu

Boyabat merkez köylerinden Günpınar Köyü, yeni camisine kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan cami beş yılda tamamlandı.

Hayırsever işadamı Nafiz Balcıbaşı'nın öncülüğünde 2007 yılında yapımına başlanan Günpınar Köyü Camii, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozyiğit, Sinop Müftüsü Yalçın Topçu, ilçe müftüsü İsa Sağlam ve vatandaşların katılımıyla ibadete açıldı. Açılış kurdelesini Boyabat Kaymakamı, Sinop Müftüsü birlikte kesti.

Açılış konuşmasında, insanlığın varoluşundan bu yana mabedlerin yapılageldiğini ve bundan sonra da devam edeceğini belirten Müftü Yalçın Topçu, bu tür eserler ayakta kaldığı sürece hayır sahibi insanların amel defterlerinin kapanmayacağını söyledi. Topçu, "İlk insan Hz. Adem yaratılınca Kabe'yi yapmıştır. O günden bu yana insanın olduğu yerde camiler yapılmıştır. Emeği geçen her kesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Cami hakkında kısa bilgi veren Boyabat Müftüsü İsa Sağlam da, caminin yapımında öncülük eden hayırsever Nafiz Balcıbaşı ve emeği olan her kese teşekkür etti. Sağlam, "Bu mekanlar Allah'ın evidir. Rabbim içinde hakkıyla ibadet etmeyi hepimize nasip etsin. Katkılarından dolayı her kesten Allah razı olsun." dedi.

Üç katlı yapılan camide birinci kat, gasilhane, şadırvan ve tuvaletlerden oluşuyor. İkinci kat caminin namaz kılınan yeri, üçüncü kat ise bayanların namaz ve ibadetlerini yapabilecekleri şekilde inşa edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber