Havalimanında uyuşturucu baskını

Atatürk Havalimanı'nda son iki yılın en büyük kokain operasyonunu gerçekleştiren polis, deri çanta içerisine gizlenmiş 8 kilo 331 gram kokain ele geçirdi. Olayla ilgili kadın kurye gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı'nda 2 Ekim 20012 tarihinde düzenlediği operasyonda Alman vatandaşı olan Eva Balke isimli kadın kuryeyi Brezilya'dan getirdiği 8 kilo 331 gram kokaini Etiyopya'ya götürmek isterken yakaladı.

Zanlının getirdiği kokaini deri çanta ve nevresim takımı içerisine zulalayarak İstanbul üzerinden Etiyopya'ya götüreceği öğrenildi. Atatürk Havalimanı'nda transit bölgede yakalanan kadın kuryenin Romen asıllı olduğu, anne babasını kaybettikten sonra Almanya'da bir aileye evlatlık olarak verildiği ortaya çıktı. Alman vatandaşı olan kadın kurye, Kolombiya'ya giderek buradan temin ettiği kokaini Latin Amerika ülkesi olan Brezilya'ya getirdi. Burada 7 deri çanta ve 6 nevresim takımı içersine zulaladığı uyuşturucuyu Etiyopya'ya götürmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirdiği belirtildi. Eva Balke'nin Türkiye'ye ilk defa giriş yaptığı öğrenilirken, ifadesinde ?Ben deri çanta ve nevresim takımı ticaretini yapıyorum, kokainden haberim yoktur? dediği belirtildi.

Gözaltına alınan Alman vatandaşı Eva Balke, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber