Terör örgütünün finans kaynağına dev darbe

Diyarbakır'da özel harekat ekiplerinin de katılımıyla bir köye düzenlenen geniş kapsamlı operasyonla terör örgütünün finans kaynağına dev darbe vuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda 13 ton 170 kilo kubar esrar, 2 ton 245 kilo toz esrar ve 60 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın verdiği istihbaratlar doğrultusunda Jandarma Bölge Komutanının bizzat yönettiği ve 9 Jandarma Özel Harekat Timi, 3 Geçici Köy Korucusu Timi, 1 Özel Harekat Timi, Kobra ve Skorsky helikopterlerin desteği ile Lice ilçesi Dibek köyü ormanlık alanına 3 ve 4 Ekim'de operasyon düzenlendi. Operasyonda yaklaşık 300 güvenlik görevlisi görev aldı. PKK terör örgütü mensuplarının finans kaynağı olan uyuşturucu madde elde edilen bitkilerin ekildiği tarla ve sığınaklara yönelik operasyonda rekor derecede uyuşturucu madde yakalandı. Zırhlı araçlar karadan, Kobra taarruz helikopterleri ise havadan bölgeyi kontrol altına aldıktan sonra Dibek köyü kırsalına giren jandarma ve polis özel harekat timleri ile narkotik köpekleri eşliğinde toprak altına gizlenmiş ve kurutulmaya bırakılmış 13 ton 170 kilo kubar esrar, 2 ton 245 kilo toz esrar (22.450 kg kubar esrara eşdeğer) ele geçirildi. Alanda aramalarını sürdüren ekipler, 60 bin kök kenevir bitkisi, 3 adet çelik elek, 1 adet tel elek, 1 adet el terazisi, 1 adet dijital terazi ele geçirildi. Dedektör köpeklerin toprak altına saklanan uyuşturucunun yerini tespitinin ardından bölgeye kepçe getirilerek toprak kazıldı ve variller dolusu uyuşturucu bulundu.

İl Jandarma Komutanı Kurma Albay Hüseyin Hilmi Atabay ile birlikte açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkiye'de ilk defa sadece bir köyde bu miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ve ele geçirilen esrar maddelerinin değerinin yaklaşık 17 milyon TL olduğunu belirtti. Vali Toprak, ayrıca konu ile ilgili 5 şahsın gözaltına alındığını, operasyon dönüşü 4 PKK'lı teröristin Bixi olarak tabir edilen uzun namlulu silahlar ile uzaktan ateş açtığını ve çıkan kısa süreli çatışmada bir jandarma güvenlik görevlisinin hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber