Öğrenciler okul yerine su taşımaya gidiyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Boyunlu köyünde yaşanan su sorunu nedeniyle öğrenciler okul yerine su taşımaya gidiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boyunlu köyünde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle çeşme başında uzun kuyruklar oluşturan kadın ve çocuklar, bütün günlerini su sırasında geçiriyor. Yaklaşık 3 bin nüfus ve 200 haneli köyde bulunan tek çeşmede sıra bekleyenler zaman zaman izdihama neden oluyor. Silvan İlçe Kaymakamlığı tarafından KÖYDES projesi kapsamında bir kaç yere sondaj vurulduğu, fakat kuyuların kısa surede kuruduğu öğrenilirken, okulla gitmesi gereken çocuklar köydeki kadınlarla birlikte günlerini eşek sırtında evlerine su taşımakla geçiriyor.

Boyunlu Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Besra İlaiz isimli öğrenci "Evimizde su yok, geçen yıldan bu yana su sıkıntısını yaşıyoruz. Su olamadığı için hiç bir temizlik yapamıyoruz. Okul dönüşünde eve su götürmek için çeşme başında sıra bekliyorum. Her gün aynı sorunu yaşıyoruz. Biz de herkes gibi ders çalışmak istiyoruz. Su sorunumuz bir an önce çözülsün. Biz de su taşımak yerine, normal öğrenciler gibi okula gidip derslerimizle ilgilenmek istiyoruz" dedi.

Lamia Sever isimli ev kadını ise su olmadığı için temizlik yapamadıklarını söyledi. Sever, "Köyümüzde su yok, hepimiz bu çeşmeden su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Çocuklar su taşımaktan okula bile gidemiyorlar, temizlik yapamıyoruz" diye konuştu.

Boyunlu Köyü İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Hanifi Menteş köyde ciddi anlamda su sorunu olduğunu ve bundan dolayı öğrencilerin ders çalışmak yerine su taşımakla vakitlerini geçirdiklerini söyledi. Menteş, "Köyümüzün su sorunu var. Köyümüzde su yok. Çocuklarımız okuldan döner dönmez çeşmeden eşeklerle su taşıyorlar. Eğer bu su sorunumuza bir çare bulunmaz ise biz önümüzdeki seçimlerde boykot yaparak sandık başına gitmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber