Türk Sağlık Sen'den görevde yükselme açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Memurlar Net Editörü,

İnternet sitenizde 5 Ekim 2012 tarihinde saat 00:14'de yayınlanan ?Görevde yükselmede tribünlere oynanmamalı, hukuksuz isteklerde bulunulmamalı? başlıklı haberiniz ile açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Görevde yükselme sınavına giren çalışanlarında önemli bir kısmının hizmetli kadrosunda görev yapan kamu çalışanları olduğu bilinen bir gerçektir. Türk Sağlık-Sen'de tüm hizmetlilerin memur kadrosuna geçirilmesi talebini yıllardır dile getirmektedir. Bu konuda kampanyalar düzenlemiş, açıklamalar yapmış ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerinde bu konuyu sürekli gündeme getirmiştir. Asla tribüne oynamamış, sürekli bir mücadelenin takipçisi olarak gelişmeleri değerlendirmiştir. Türk Sağlık-Sen sendikal mücadelede rüştünü ispat etmiş bir sendikadır. Tribüne oynamaya ne tenezzül eder ne de ihtiyacı vardır. Sadece sendikal mücadelesini yapar.

Haberiniz de mevzuata uygun olmayan bir talepte bulunulamaz gibi bir yaklaşım doğru değildir. Bunu hukuksuzluk olarak tarif etmekte yanlıştır. Zaten mevzuatlar çalışanları mağdur etmektedir. Sendikalarda mevzuatlarda yer alan çalışanların aleyhine olan düzenlemelere karşı dava açarlar, idareden bu konuda değişiklik talep ederler.

Birçok bakanlık sınav dahi yapmadan hizmetlilere memur kadrosu vermiştir. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı'nda sınavda başarılı olmuş ve 70 barajını geçerek bu konuda yeterliliğini mevzuata uygun olarak ispatlamış, çalışanların da sadece yeterli kadro açılmamasından dolayı VHKİ kadrosuna sahip olamaması bize göre bir haksızlıktır. Bunu talep etmekte hukuksuzluk değil, sadece bir mağduriyete çözüm istemektir. 2011 yılı için ilan edilen kadro sayısına 2013 yılında yeni ilaveler yapılarak sınavda başarılı olmuş ama, başarı sırası nedeniyle bu haktan yararlanamamış çalışanlara bu haklar verilebilir. Sınavsız kadro verilmesi mevzuata uygun hale getirilirken, böyle bir talebimizde ısrarla mevzuata atıf yapmanız bir günde 10'dan fazla KHK'nın yayınladığı bir kamu düzeninde tuhaf kaçmıştır.

Kamu çalışanlarının ilgi ile takip ettiği ve memurların sorunlarını gündeme getirmenizi beklediği sitenizde mevzuata aykırı açıklama yapılamaz mantığı ile despot idarelerin savunduğu bir tarzla haber yapılmasını da anlamakta güçlük çektiğimizi belirtir, saygılar sunarız.

Türk Sağlık-Sen

Genel Merkezi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber