Samanlı kolektörü dereleri temizleyecek

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlde yaklaşık 12 milyon TL'lik yatırım bedeliyle başlatılan Samanlı kolektörü, 9 bin 200 metrelik alanda, bin 800 milimetre ile bin 200 milimetre çapları arasında, HDPE esaslı sızdırmaz atıksu borularının kullanıldığı önemli bir proje olarak dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, içme suyu ve altyapı çalışmalarında önemli projelere imza attıklarını hatırlatarak, Samanlı kolektörü de tamamlandığında Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ve Vakıfköy arasında kalan yerleşim alanlarındaki atık su sorununa köklü çözüm getireceğini vurguladı.

Altyapı hizmetlerinin, BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, ?Samanlı Kolektörü de BUSKİ aracılığıyla hayata geçirdiğimiz çok önemli bir proje. Kolektör ile bölgedeki yerleşim alanlarından çevreye akan atık sular, arıtma tesisinde arıtılarak sağlıklı bir çevre oluşumu sağlanacak. Proje, yatırım büyüklüğü ve çevre hassasiyeti açısından diğer şehirlere de örnek olabilecek nitelikte.? diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa'da altyapı hizmetlerine önem verdiklerini de belirterek, ?Son 3 yılda 540 milyon TL'lik altyapı yatırımı gerçekleştirildi. Sağlıklı bir üst yapının, sağlıklı altyapıdan geçtiğine inanıyoruz. Sadece 2012'nin ilk 8 ayında, 146 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon şebeke imalatı gerçekleştirdik, içme suyu hatlarını yüzde 98 oranında yeniledik. İçme suyu tesislerinde yıllık 95 milyon metreküp suyun arıtıldığı Bursa, çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerin başında geliyor. BUSKİ'nin çalışmalarıyla, sudaki kayıp kaçak oranı da yüzde 65'lerden yüzde 20'lere geriledi.? dedi.

Başkan Altepe, kente değer katan bu gelişmelerin vatandaşları da mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber