Eğitim-Sen'den dünya öğretmenler günü açıklaması

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Sendika binasında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılınç, ? Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 1994'ten bu yana 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü olarak her yıl kutlanmaktadır. Öğretmenlerin sadece okul içinde değil, toplum içinde de yerine getirdikleri görevin taşıdığı önemi uluslararası düzeyde belgeleyen, öğretmenlerin tüm sorunlarını ele alan ve durumlarını tüm ayrıntıları ile düzenleyen bu belge Türkiye tarafından kabul edilmesine karşın, Türkiye'de öğretmenlerin hak ettiği değeri gördüğünü söylemek mümkün değildir.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer göreve gelir gelmez öğretmenlerin 3 ay tatil yaptıklarını, işe geç geldiklerini ve az çalıştıklarını iddia ederek, öğretmenlerimizin emeğini değersizleştirmeye çalışmıştır. Ardından Başbakan, eğitim emekçilerinin az çalıştıklarını, çok para aldıklarını ima eden suçlamalar ile öğretmenlere ne kadar değer verdiklerini göstermişlerdir.

Bütün bu nedenlerden dolayı 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, klasik anlamda sadece öğretmenler için ?kutlanan? bir gün olmaktan çok, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelesinin simgesi olan önemli bir gün olarak kabul edilmektedir. Genel olarak eğitim sisteminin ve eğitim emekçilerinin içinde bulunduğu bütün olumsuz koşullara karşın, umutsuz olmamak için çok neden bulunmaktadır. Eğitim emekçilerine egemen sistem tarafından dayatılan her türlü baskıcı, asimilasyoncu, gerici ve piyasacı anlayış reddedilmelidir. Eğitim Sen olarak, yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber